DSP Arad: Judeţul a trecut de faza de platou şi este în remisiune privind cazurile noi de COVID-19

DSP Arad: Judeţul a trecut de faza de platou şi este în remisiune privind cazurile noi de COVID-19

Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Arad consideră că judeţul a trecut de faza de platou privind numărul cazurilor de COVID-19 şi este "în remisiune", în ultimele zile fiind raportate puţine cazuri noi, iar în spitale mai sunt doar 72 de pacienţi.

Şeful DSP Arad, Horea Timiş, a declarat, într-o conferinţă de presă la Consiliul Judeţean Arad, că vârful de internări a fost înregistrat în 17 şi 18 aprilie, iar în prezent sunt puţine cazuri noi confirmate.

"Cu privire la evoluţia internărilor, am avut un vârf pentru judeţul Arad în 17 - 18 aprilie, acum începem să coborâm semnificativ, am trecut de faza de platou, suntem în faza de remisiune. La ora actuală, avem 72 de pozitivi internaţi. (...) Din punctul de vedere al Direcţiei de Sănătate Publică, situaţia focarelor este stabilizată la acest moment. Dacă menţinem acest trend, sperăm să nu mai avem un al doilea val", a spus Horea Timiş.

În urmă cu o săptămână, 100 de pacienţi erau internaţi în judeţ, iar în urmă cu două săptămâni, 90% dintre paturi erau ocupate cu bolnavi de COVID-19.

În aceeaşi conferinţă de presă, preşedintele Consiliului Judeţean, Iustin Cionca, a declarat că în judeţ sunt libere, marţi, 288 de paturi pentru pacienţi cu COVID-19, iar de la debutul pandemiei au fost declaraţi vindecaţi 541 pacienţi.

În ultimele 24 de ore a fost confirmat doar un caz nou de infectare, iar la raportarea anterioară erau înregistrate trei cazuri noi.

Până marţi, în judeţ au fost confirmate 680 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, iar 75 de pacienţi au decedat.

Şeful DSP a mai anunţat că va avea o întâlnire, joi, cu toţi directorii de spitale din judeţ, pentru a discuta cu aceştia măsurile ce vor fi luate în "era post Covid". El le-a mulţumit cadrelor medicale că au suportat "un program infernal" în ultimele luni şi a precizat că deşi ultimele cifre sunt încurajatoare, "deocamdată pericolul nu a trecut". AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Totul a fost o minciună” / Consilier OMS apropiat de Biden susţine brusc ideea că virusul provine din laborator

2 Liderul unui temut clan de lângă București, asasinat în SUA. A fost executat de mafia românească pentru 200.00…

3 Palatul Regal şi Cazinoul din Mamaia, pierdute definitiv printr-o sentinţă revoltătoare care-i uşurează viaţa …

4 Balamuc la vârful Poliției Române? / Gavriș fusese numit vineri seară, chiar în timp ce era la Hanul lui Manuc, …

5 Liberalizarea pieței energiei / Care este diferența între prețul din serviciul universal și cea mai mică ofert…