DSP Suceava: Toţi contacţii bărbatului de 71 de ani diagnosticat cu coronavirus au ieşit negativ la test

DSP Suceava: Toţi contacţii bărbatului de 71 de ani diagnosticat cu coronavirus au ieşit negativ la test

DSP Suceava a informat, vineri, că toate testele recoltate de la contacţii bărbatului în vârstă de 71 de ani din localitatea suceveană Mălini, diagnosticat pozitiv la coronavirus, au ieşit negative.

Totodată, sursa citată a precizat că şi pentru cea de a doua persoană suspectă de coronavirus care se afla în izolare în Secţia de Boli Infecţioase din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava s-a confirmat rezultatul negativ.

Potrivit DSP Suceava, la nivelul judeţului, sunt în evidenţe 303 persoane care au călătorit în zone de risc şi 252 membri de familie sau aparţinători, toate fiind monitorizate la domiciliu, fără să prezinte simptomatologie specifică.

În prezent nu sunt persoane aflate în carantină, în judeţ, iar pentru un sucevean în vârstă de 71 de ani, întors din Italia pe cale terestră, s-a confirmat prezenţa coronavirusului şi a fost transferat la Iaşi.

Săptămâna trecută prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan, declara că în judeţ au fost identificate mai multe locaţii pentru carantinare, unde s-ar putea caza în caz de nevoie un număr de 68 de persoane.

Totodată, primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat că va aloca 100.000 de lei din care se vor asigura, la nevoie, alimente şi apă pentru carantină şi se vor tipări 30.000 de pliante cu materiale informative despre noul coronavirus.

Primarul a precizat că a închiriat trei apartamente în municipiul Suceava, având ca destinaţie carantinarea persoanelor diagnosticate cu noul coronavirus, dacă va fi cazul.

De asemenea, Lungu a spus că a încheiat contract cu o firmă de catering care asigură deja alimente şi apă persoanelor aflate în autoizolare în municipiu şi care au solicitat acest serviciu. AGERPRES / (AS, A - autor: Silvia Marcu, editor: Karina Olteanu, editor online: Ada Vîlceanu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Priviți, „dihăniile” HIMARS au început să „lucreze” asupra armatei ruse!

2 VIDEO Un soldat rus, lovit de o grenadă în timp ce îşi făcea nevoile

3 Cât de aproape e criza economică. Un expert explică ce-i aşteaptă pe români şi cum a scăpat inflaţia de sub control

4 VIDEO Rachetele HIMARS primite de Ucraina din SUA au distrus posturile de comandă rusești din Donbas

5 ”Tovarășul Stalin a făcut o greșeală că a permis Germanei să existe! Să ardă în iad!” / Propagandistul lui Putin în plin delir