Dumitru Buzatu: Democraţia în PSD este în unele puncte chiar excesivă; sunt candidaţi pe care eu nu îi cunosc

Dumitru Buzatu: Democraţia în PSD este în unele puncte chiar excesivă; sunt candidaţi pe care eu nu îi cunosc

Preşedintele PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, a declarat vineri, înaintea şedinţei Comitetului Executiv Naţional al PSD, că în partid există o democraţie excesivă ''în anumite puncte'', având în vedere candidaturile pentru funcţiile de conducere.

''Este democraţie în unele puncte chiar excesivă din moment ce sunt candidaţi pe care nici eu nu îi cunosc. Şi sunt membru de la înfiinţarea partidului'', a afirmat Buzatu.

Întrebat dacă în CEx se va stabili modul de alegere a preşedintelui executiv şi a secretarului general, Dumitru Buzatu a răspuns: ''Nu ştiu ce se va decide pentru că sunt foarte multe opinii exprimate, sunt diverse idei deja conturate. Toate acestea vor fi supuse în dezbaterea Comitetului Executiv de astăzi şi rezultanta se va stabili printr-un vot majoritar''.

Comitetul Executiv Naţional al PSD se reuneşte pentru a valida candidaturile depuse pentru conducerea partidului - preşedinte, preşedinte executiv şi secretar general -, dar şi pentru a stabili agenda Congresului extraordinar, care urmează să aibă loc sâmbătă, unde vor fi votate aceste funcţii.

Potrivit unor surse din partid, unii social-democraţi sunt de părere că secretarul general ar trebui ales de CExN, şi nu de congres, iar acest lucru se va discuta, de asemenea, în şedinţa de vineri.

Comitetul Executiv Naţional al PSD va mai discuta şi despre modificarea programului politic al partidului, despre actualizarea programului de guvernare, despre modificările ce vor fi aduse statutului formaţiunii.

Este posibil să se mai discute şi despre candidatul PSD la alegerile prezidenţiale, care va fi stabilit însă într-un alt congres, după ce se vor face mai multe sondaje de opinie, în care vor fi introduşi membri ai partidului care vor dori să intre în cursa pentru Cotroceni.

S-au înscris în cursa pentru poziţia de preşedinte al PSD: Viorica Dăncilă, Şerban Nicolae, Liviu Pleşoianu, Ecaterina Andronescu, Ilie Rotaru şi Cătălin Stochiţă.

Pentru funcţia de preşedinte executiv candidează: Daniel Suciu, Daniel Florea, Eugen Teodorovici şi Sorin Bota.

Pentru secretar general au intrat în competiţie: Mihai Fifor, Codrin Ştefănescu, Gabriel Petrea, Rodica Nassar, Marius Dunca şi Felix Stroe. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ucrainenii și-au demonstrat din nou superioritatea, au găsit călcîiul lui Ahile al rușilor”

2 ULTIMA ORĂ S-a instalat panica? Rusia şi-a mutat avioanele şi elicopterele din Crimeea!

3 Șeful tătarilor din Crimeea după „sabotaje”: „Podul de peste strâmtoarea Kerci este foarte jignit că trebuie să stea la coadă”

4 ULTIMA ORĂ Conducerea rusă a Crimeei a părăsit peninsula în urma unui apel venit de la Moscova

5 Rușii pregătesc măcelul? / Transporturi uriașe de rachete și sisteme S-300 către Ucraina