Dumnezeu NU DOARME! 1O PESEDIȘTI, în campanie, la un pas de MOARTE după ce s-a rupt podețul sub ei!

Dumnezeu NU DOARME! 1O PESEDIȘTI, în campanie, la un pas de MOARTE după ce s-a rupt podețul sub ei!

Zece persoane, între care o femeie însărcinată, au fost rănite duminică și vor fi duse la spital, după ce un podeț pe care îl traversau s-a rupt în comuna Plopu, surse politice spunând că victimele făceau parte din staff-ul de campanie al PSD. 

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență Prahova, un număr de aproximativ 20 de persoane ar fi încercat să traverseze o punte, care însă a cedat sub greutate, cei aflați pe podeț căzând de la o înălțime de aproximativ doi metri.

În urma incidentului, zece persoane au necesitat îngrijiri medicale.

Potrivit directorului medical al Serviciului Județean de Ambulanță Prahova, Mădălin Ipatie, cele zece victime, între care și o femeie însărcinată, sunt în stare stabilă și conștiente, ele prezentând traumatisme toracice și la nivelul membrelor.

Cei zece răniți vor fi transportați cu ambulanțele la Spitalul Județean de Urgență Ploiești. Surse politice au declarat că persoanele în cauză sunt membri ai PSD care se aflau în campanie în comuna Plopu.

UPDATE: Presedintele PSD Prahova, Bogdan Toader, a declarat pentru Mediafax ca cele 20 de persoane fac parte din staff-ul de campanie al social-democratilor prahoveni.

"Erau in campanie in Valea Plopului, au vrut sa treaca pe acel podet care s-a rupt pur si simplu cu ei. Printre raniti se afla si o femeie insarcinata", a declarat Toader.

Specialistii au declansat cercetarile pentru a stabili cauzele din care s-a rupt podetul.

UPDATE 13.30 - Politia va verifica legalitatea constructiei podetului prabusit la Plopu cu staff-ul de campanie al PSD 

Politisti vor verifica legalitatea constructiei podetului care s-a prabusit duminica in comuna Plopu in timp ce membrii staff-ului de campanie al PSD incercau sa il traverseze, zece dintre acestia, intre care o femeie insarcinata, ajungand la spital cu diverse traumatisme.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean de Politie Prahova, Marian Popescu, a declarat pentru Agerpres ca Politia va efectua verificari in acest caz, iar in situatia in care vor fi depistate nereguli in ceea ce priveste legalitatea constructiei podetului in cauza, vor fi sesizate organele abilitate.

Pe de alta parte, primarul de la Plopu, Adrian Balanescu, spune ca puntea respectiva era folosita destul de rar, ca varianta alternativa si doar pietonal, ea cedand sub greutatea celor aproximativ 30-40 de persoane care au incercat sa o traverseze duminica.

"Nu era intr-o stare avansata de degradare, dar era un podet pietonal, care se folosea ca alternativa (...), mai rar, si pietonal. Din nefericire, azi, in jur de 30-40 de persoane au trecut concomitent si a cedat sub greutate", a declarat Balanescu pentru Agerpres.

Primarul a spus ca in cursul zilei de luni va face solicitari catre Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta, Inspectoratul de Stat in Constructii si Prefectura, astfel incat o comisie formata din specialisti sa mearga la fata locului pentru a face verificari.

"Eu am facut solicitari la Consiliul Judetean pentru reparatia aceste punti, dar, din pacate, din lipsa de fonduri, nu am reusit sa ducem la bun sfarsit aceasta investitie", a adaugat edilul.

Mai mult, el spune ca viceprimarul Marin Teodor (PSD), contracandidat al sau la functia de primar, aflat pe podet la momentul prabusirii, ar fi trebuit sa cunoasca mai bine situatia acelei punti.

"Cu siguranta (ar fi trebuit sa stie mai bine situatia podetului - n.r.), e viceprimarul comunei de doua mandate", a mai spus Adrian Balanescu.

Zece persoane cu varste intre 17 si 77 de ani, intre care si o gravida in 35 de saptamani, au ajuns, duminica, la Spitalul de Urgenta Ploiesti cu diverse traumatisme dupa ce un podet pe care il traversau s-a rupt in comuna Plopu.

Persoanele in cauza faceau parte din staff-ul de campanie al PSD, iar printre cei raniti se afla si candidatul PSD la Primaria Plopu, viceprimarul Marin Teodor.

Purtatorul de cuvant al Spitalului Judetean de Urgenta Ploiesti, Andrei Ilinca, a declarat pentru Agerpres ca cei zece au contuzii minore, iar femeia insarcinata a fost supusa unui consult ginecologic.

"In momentul de fata nu se preconizeaza ca vreunul dintre acestia ar avea nevoie sa ramana internat", a precizat Ilinca.





Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...