După scandalul Weinstein, proiectoarele se îndreaptă acum spre fotograful de modă Terry Richardson

Scandalul hărțuirilor sexuale de care este acuzat producătorul hollywoodian Harvey Weinstein a ajuns și în lumea modei. Grupul media Condé Nast International, care înglobează reviste de renume precum Vogue, GQ sau Vanity Fair, a anunțat că încetează colaborarea cu reputatul fotograf Terry Richardson, în urma acuzațiilor de hărțuire sexuale lansate împotriva sa de numeroase modele, relatează ziarul spaniol ABC.

Sursa foto: Terry Richardson / Facebook

În 2014, șase manechine l-au denunțat pe celebrul fotograf al pozelor sugestive că a încercat să abuzeze de ele, deși Richardson a respins cu hotărâre astfel de fapte. "Îi respect întotdeauna pe cei care lucrează cu mine, recunoscând libertatea lor de alegere și acceptând deciziile lor", a spus el.

Terry Richardson, în vârstă de 52 de ani, era unul din fotografii preferați de modele și top-modele, precum și de vedete ale muzicii și ale scenei.

Ziarul Daily Telegraph a publicat la sfârșitul săptămânii trecute un articol care se făcea ecou al unui email trimis de James Woolhouse, vicepreședintele Condé Nast International, mai multor responsabili ai grupului în care îi informa că din acel moment renunță la serviciile lui Richard.

"Dacă mai există vreo ședință foto a sa care urmează să fie publicată va trebui să fie înlocuită cu un alt material", se poate citi în acest email dezvăluit de ziarul britanic.

Vineri 20 octombrie, Richardson a trimis o scrisoare publicației Huffington Post în care celebrul fotograf de modă dezmințea "zvonurile" de hărțuire. "Am colaborat cu femei adulte care au consimțit și au știut natura muncii mele. Nu m-am folosit niciodată de munca mea pentru a obliga pe cineva să facă ceea ce nu dorește", a scris el.

Decizia grupului Condé Nast International intervine după lansarea săptămâna trecută de către modelul newyorkez Cameron Russel a cuvântului cheie #MyJobShouldNotIncludeAbuse. Inspirată de dezvăluirile a numeroase femei privind abuzurile la care au fost supuse de Harvey Weinstein, tânăra a decis să facă același lucru în lumea modei.

Foarte repede, mai multe modele au început să facă mărturisiri. Majoritatea mărturisirilor primite de Cameron Russel vizau comportamentele unor fotografi, acuzați chiar de viol asupra unor tinere femei dintre care unele minore.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Epidemia scade în intensitate în Europa! Cifrele din România sunt reale, nu cum induc unii care vor să provoac…

2 Analiză Bloomberg / Când şi cum se va termina pandemia?

3 Academicianul Victor Voicu, general în retragere: Cum poți deosebi o epidemie de o armă biologică și de ce mil…

4 Adevărul iese la iveală! / Profesor Neurobiologie Stanford: COVID-19 nu este COVID și nu este nou. Este SARS2

5 TASS / Temperatura la care noul coronavirus poate muri în doar câteva minute. Când este cel mai activ

recomandări

Te ia DNA: Cornelia Negrut

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

10+ Fotografii nepublicate din arhiva National Geographic