Ea este prima româncă depistată cu coronavirus în Italia. Muncește în televiziune și în lumea modei

Ea este prima româncă depistată cu coronavirus în Italia. Muncește în televiziune și în lumea modei

Primul cetățean român diagnosticat cu coronavirus de pe teritoriul Italiei. Este vorba de o tânără de 22 de ani din Bologna care a călătorit la Milano.

Fata a fost internată vineri, 28 februarie 2020, la Spitalul Sant’Orsola, după ce joi noapte a prezentat primele simptome de stare febrilă, tremur și amețeli. Două teste au fost efectuate, ambele având  rezultat pozitiv.

Bianca a respectat protocolul indicat în această situație și a sunat la 118, fiind preluată de la domiciliu de un echipaj medical.

Acum, starea sa de sănătate este stabilă și a fost externată. Tânăra va sta încă 14 zile în izolare la domiciliu. Aceeași măsură a fost prevăzută și pentru mama acesteia împreună cu doi prieteni cu care s-a întâlnit înainte de a afla că este infectată cu virusul ucigaș. Testele tuturor contacţilor apropiaţi româncei sunt negative.

 “Am stat într-o cameră izolată. Toți cei care intrau în camera unde stăteam, aveau constume speciale, măști, haine de unică folosință. Nu avea voie să intre nimeni în afară de personalul medical. Am stat internată cinci zile, timp în care am luat tachipirină (paracetamol) și un antibiotic foarte puternic administrat sub formă de perfuzie. Acum mă simt bine, nu mai am vreun simptom”, ne-a declarat Bianca.

Bianca este originară din Drobeta-Turnu Severin, dar trăiește de mică la Bologna. Este studentă și colaborează cu lumea modei și a televiziunii, scrie  agendadiasporei.com .

Oficial
 
Un cetăţean român, rezident în Lombardia (Italia), a fost depistat cu infecţie cu COVID-19, informează joi seară Grupul de Comunicare Strategică.

„Conform informaţiilor comunicate de către autorităţile italiene, cetăţeanul are simptome uşoare, fiind în autoizolare la domiciliu”, mai precizează sursa citată.

Pe teritoriul României au fost confirmate 6 cazuri de infectare cu virusul COVID – 19 (coronavirus).



Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...