Echipa Statelor Unite a câștigat ediția din 2017 a Fed Cup

Echipa Statelor Unite a câștigat ediția din 2017 a Fed Cup

Echipa Statelor Unite a câștigat ediția din 2017 a Fed Cup după victoria cu 3-2 împotriva Belarusului, finala de la Minsk fiind decisă de ultimul meci, cel de dublu, în care CoCo Vandeweghe și Shelby Rogers au trecut de Arina Sabalenka și Aleksandra Sasnovici, cu 6-3, 7-6 (3).

Jucătoarele americane au revenit în acest meci după ce au fost conduse cu 5-2 în setul 2.

Înaintea meciului de dublu, echipele erau la egalitate, după ce Aleksandra Sasnovici a adus al doilea punct al gazdelor, învingând-o dramatic pe Sloane Stephens, cu 4-6, 6-1, 8-6. Sasnovici, locul 87 WTA, a revenit spectaculos după ce a fost condusă cu 5-2 în setul decisiv. Meciul a durat două ore și 23 de minute. Sloane Stephens, locul 13 WTA, nu a mai câștigat niciun meci de la victoria sa la US Open.

În primul meci de duminică, CoCo Vandeweghe a adus al doilea punct al SUA, trecând de Arina Sabalenka. CoCo Vandeweghe, 25 de ani, locul 10 WTA, s-a impus după o oră și jumătate în fața unei adversare de 19 ani, aflată pe locul 78 în ierarhia mondială.

CoCo Vandeweghe a învins-o sâmbătă în primul meci de simplu pe Aleksandra Sasnovici în două seturi simetrice, 6-4, 6-4.

În al doilea meci de sâmbătă, Arina Sabalenka a trecut de Sloane Stephens, 6-3, 3-6, 6-4.

Lipsită de aportul surorilor Serena și Venus Williams, echipa SUA a reușit să câștige la Minsk primul titlu în Fed Cup după 17 ani. Selecționata americană deține acum 18 titluri, un record. Ea pierduse trei finale de la ultimul titlu câștigat acum 17 ani, în 2003, 2009 și 2010.

La prima sa finală, Belarus nu a contat pe Victoria Azarenka. Fostul nr. 1 mondial este angajată de mai multe luni într-o bătălie juridică, în SUA, cu fostul său soț, pentru a obține custodia fiului lor.

Fără să aibă vreo vedetă în echipă, Belarus a reușit deja de două ori surpriza pe teren propriu în fața Olandei și Elveției.

AGERPRES (editor: Mircea Lazaroniu, editor online: Daniela Juncu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale