Efectele inteligenței artificiale: fără copilot. „Orice computer este total incapabil să gestioneze imprevizibilul“

Efectele inteligenței artificiale: fără copilot. „Orice computer este total incapabil să gestioneze imprevizibilul“

Unul din cei doi piloți de la bordul avioanelor ar putea dispărea cu ajutorul inteligenței artificiale, conform Le Figaro.

Sindicatul național francez al piloților de linie și-a exprimat marți îngrijorarea cu privire la planurile producătorilor de aeronave de a automatiza aeronavele cu ajutorul inteligenței artificiale, care ar putea înlocui în cele din urmă unul dintre cei doi piloți de la bord.

Karine Gély, președintele Sindicatului național francez al piloților de linie vorbește de „un fel de vis nebunesc al inginerilor care visează să creeze computerul perfect care ar putea înlocui un pilot uman“.Suntem convinși că un computer sau orice inteligență artificială , oricare ar fi ea, este total incapabilă să gestioneze imprevizibilul“, a continuat Karine Gély.

Ea spune că un echipaj format din două persoane este mult mai puternic, iar performanțele sunt indiscutabile.

Pe lângă problemele legate de oboseală, dacă în aeronavă ar fi un singur pilot, reprezentanții sindicatului evidențiază importanța verificărilor încrucișate: "Un pilot verifică ce face celălalt, verifică ce face aeronava etc." "Oamenii fac greșeli. Este adevărat, este absolut adevărat, cu toții le facem. Dar (...) și sistemele automate sunt de asemenea failibile, oricât de sofisticate ar fi ele", a subliniat purtătoarea de cuvânt a sindicatului, Fanny Aronssohn.

În ceea ce privește cercetările privind zborurile cu un singur pilot, fără a compromite siguranța, există mai multe proiecte, dar nu toate se vor concretiza neapărat, potrivit Airbus.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Citiți, ca să vedeți pe mâinile cui a ajuns România!

2 VIDEO Dilema Danei Budeanu / „Dacă tu nu i-o sugi, cine i-o suge?”

3 „Parcă am fi coafeze” / Profesoară, oripilată de cadourile pe care le fac părinții de Sărbători

4 STS / Șapte indicii că telefonul tău mobil ar putea fi virusat

5 Cine este interlopul român care l-a transformat pe polițistul care îl păzea în propriul angajat. Apoi, l-a turnat