Efectele inteligenței artificiale: fără copilot. „Orice computer este total incapabil să gestioneze imprevizibilul“

Efectele inteligenței artificiale: fără copilot. „Orice computer este total incapabil să gestioneze imprevizibilul“

Unul din cei doi piloți de la bordul avioanelor ar putea dispărea cu ajutorul inteligenței artificiale, conform Le Figaro.

Sindicatul național francez al piloților de linie și-a exprimat marți îngrijorarea cu privire la planurile producătorilor de aeronave de a automatiza aeronavele cu ajutorul inteligenței artificiale, care ar putea înlocui în cele din urmă unul dintre cei doi piloți de la bord.

Karine Gély, președintele Sindicatului național francez al piloților de linie vorbește de „un fel de vis nebunesc al inginerilor care visează să creeze computerul perfect care ar putea înlocui un pilot uman“.Suntem convinși că un computer sau orice inteligență artificială , oricare ar fi ea, este total incapabilă să gestioneze imprevizibilul“, a continuat Karine Gély.

Ea spune că un echipaj format din două persoane este mult mai puternic, iar performanțele sunt indiscutabile.

Pe lângă problemele legate de oboseală, dacă în aeronavă ar fi un singur pilot, reprezentanții sindicatului evidențiază importanța verificărilor încrucișate: "Un pilot verifică ce face celălalt, verifică ce face aeronava etc." "Oamenii fac greșeli. Este adevărat, este absolut adevărat, cu toții le facem. Dar (...) și sistemele automate sunt de asemenea failibile, oricât de sofisticate ar fi ele", a subliniat purtătoarea de cuvânt a sindicatului, Fanny Aronssohn.

În ceea ce privește cercetările privind zborurile cu un singur pilot, fără a compromite siguranța, există mai multe proiecte, dar nu toate se vor concretiza neapărat, potrivit Airbus.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”