Egipt: Un poliţist şi 7 presupuşi militanţi ucişi la Cairo, după informaţii privind potenţiale atacuri asupra comunităţii copte

Egipt: Un poliţist şi 7 presupuşi militanţi ucişi la Cairo, după informaţii privind potenţiale atacuri asupra comunităţii copte

Un poliţist şi şapte presupuşi militanţi au fost ucişi marţi seara târziu la Cairo într-un schimb de focuri, după ce ministerul de interne egiptean a primit informaţii privind potenţiale atacuri împotriva comunităţii copte, de Paşte, informează miercuri Reuters citând autorităţile egiptene.

Ministerul de interne de la Cairo a precizat într-un comunicat că a primit informaţii că "există o celulă teroristă ale cărei elemente îmbrăţişează ideologia Takfiri care foloseşte mai multe zone din estul şi sudul capitalei pentru a lansa operaţiuni teroriste" împotriva creştinilor copţi, în Săptămâna mare şi în duminica Paştilor.

Copţii, comunitate majoritar ortodoxă ce reprezintă circa 10% din cei peste 100 de milioane de locuitori ai Egiptului, sunt şi cea mai mare comunitate creştină din Orientul Mijlociu şi sărbătoresc Paştele pe 19 aprilie, menţionează Reuters.

Autorităţile egiptene folosesc termenul Takfiri cu referire la militanţi islamişti care îşi califică de regulă victimele drept "necredincioşi".

Creştinii copţi se plâng de multă vreme de persecuţii şi lipsă de protecţie. De-a lungul timpului, comunitatea a fost ţinta mai multor atacuri, ultimul astfel de atentat de amploare având loc în noiembrie 2018, când două autobuze cu călători au fost atacate de indivizi înarmaţi în apropierea Mânăstirii Sf. Samuel Mărturisitorul, la circa 260 km de Cairo. Opt oameni au murit şi alţi 18 au fost răniţi în acel atac, revendicat de Statul Islamic.

Alţi trei poliţişti au fost răniţi în atacul de marţi seara din cartierul Al-Amiyira al capitalei egiptene, de la care două televiziuni particulare au prezentat înregistrări video. Televiziunile i-au îndemnat pe localnici să rămână în case.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Așa o fi? / Mafie în toată regula, frați români!

2 Așa arată „câmpul de luptă” după cheful de la ziua liderului AUR, Eugen Simion! Tot așa ar lăsa și țara dacă v…

3 CULISE Cum arată schema viitoarei conduceri PNL. Dacă va câștiga Cîțu

4 Așa o fi?

5 „Era ca un card de credit viu” / O adolescentă din România, salvată din ghearele unor animale care o vindeau în …