Elcen: Avaria produsă la CET Bucureşti Sud va fi remediată în cursul zilei de sâmbătă

Elcen: Avaria produsă la CET Bucureşti Sud va fi remediată în cursul zilei de sâmbătă

Situaţia CET Sud Bucureşti va reveni la normal în cursul zilei de sâmbătă, în condiţiile în care, în prezent, instalaţiile şi agregatele se află în curs de revenire la parametrii nominali, se arată într-un comunicat al Electrocentrale Bucureşti remis sâmbătă AGERPRES.

În noaptea de vineri spre sâmbătă s-a produs o avarie la instalaţiile din cadrul CET Bucureşti Sud al cărei efect s-a propagat către o parte din echipamentele energetice determinând declanşarea (defectarea, n.r.) acestora.

"Avaria produsă la CET Bucureşti Sud remediată în cursul zilei de astăzi (sâmbătă, n.r.). Echipele ELCEN s-au mobilizat imediat şi au intervenit prompt pentru limitarea efectelor incidentului produs în cursul nopţii. Într-un interval de câteva ore, manevrele executate au permis revenirea la 75% din parametrii de funcţionare astfel că, în acest moment, instalaţiile şi agregatele din CET Bucureşti Sud se află în curs de revenire la parametrii nominali. Pe parcursul acestei zile, se va reveni la situaţia normală de dinaintea apariţiei incidentului", menţionează sursa citată.

Reprezentanţii companiei atrag din nou atenţia asupra stării tehnice grave în care se află reţeaua de termoficare lipsită, în ultimii ani, de reparaţii majore şi de investiţiile absolut esenţiale în modernizare, ceea ce a determinat creşterea explozivă a pierderilor, care s-au triplat din 2016 până în prezent, punând o presiune uriaşă şi asupra instalaţiilor energetice ale ELCEN.

"Dorim să asigurăm locuitorii bucureşteni că echipele de reparaţii fac toate eforturile astfel încât să depăşim în timp util astfel de situaţii neprevăzute şi că facem tot ce este necesar pentru ca disconfortul creat să nu afecteze într-o mare măsură consumatorii racordaţi la sistemul de termoficare din Capitală", se mai arată în comunicat.

ELCEN a fost înfiinţată în decembrie 2002, ca filială a S.C. Termoelectrica S.A., prin reorganizarea acestei societăţi comerciale. În prezent, Ministerul Energiei este principalul acţionar al companiei, deţinând 97,51% din acţiuni, restul acţiunilor fiind deţinute de SNGZ Romgaz (2,49%).

ELCEN este cel mai mare producător de energie termică din România (40%) şi din Bucureşti (90%), potrivit datelor Ministerului Economiei. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Așa arată podul care va lega Ardealul de Oltenia

3 Scandalul banilor furați de securiști ia amploare / Dezvăluirile istoricului Mădălin Hodor

4 Ăsta a fost șef SIE? / Cu un picioruș în groapă, Meleșcanu face valuri în paharul cu apă...

5 Noi stenograme despre avocata Cămătarilor / L-a apărat și pe Fluturică, un interlop care a bătut o victimă cu pl…