Elisabeta Polihroniade, decorată post-mortem de președintele Iohannis

Elisabeta Polihroniade, decorată post-mortem de președintele Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a semnat marți decretul pentru decorarea post-mortem a marii maestre internaționale a șahului Elisabeta Polihroniade. Potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale, șeful statului i-a conferit post-mortem marii maestre internaționale a șahului Elisabeta Polihroniade Ordinul Național "Pentru Merit" în grad de Cavaler "în semn de înaltă apreciere pentru profesionalismul și dăruirea de care a dat dovadă de-a lungul întregii sale cariere dedicate sportului minții, fiind un reper pentru generații de șahiști români".

Elisabeta Polihroniade a murit sâmbătă, la vârsta de 81 de ani, în urma unei lungi suferințe.

Ea a devenit maestru internațional în anul 1960, iar din 1982 era mare maestru internațional.

A fost campioană națională a României de șapte ori, în anii 1966, 1970, 1971, 1972, 1975, 1976 și 1977. A participat la Olimpiade de șah (10 ca jucătoare și 8 ca arbitru internațional), precum și la peste 150 de turnee internaționale. A fost arbitru internațional la peste 60 de Campionate Mondiale și Campionate Europene.

Pentru activitatea sa a primit Ordinul Meritul Sportiv (1967) și Medalia Națională "Serviciul Credincios" (2000), fiind înscrisă și în Cartea de Aur a Federației Internaționale de șah (FIDE).

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...