Elon Musk cumpără Twitter. De ce s-ar fi răzgândit

Elon Musk cumpără Twitter. De ce s-ar fi răzgândit

Miliardarul Elon Musk propune să continue cu oferta sa inițială pentru a prelua compania Twitter Inc, care deține rețeaua de socializare cu același nume, potrivit Reuters.

Elon Musk va cumpăra până la urmă Twitter FOTO Profimedia

Acordul îi oferă celei mai bogate persoane din lume conducerea uneia dintre cele mai influente platforme media și pune capăt lunilor de litigii care au afectat brandul Twitter și au alimentat reputația lui Musk de comportament oscilant, afirmă agenția de știri Reuters, care își bazează informația privind interesul lui Musk pe surse apropiate de miliardar.

Acțiunile Twitter au crescut cu 12,7%, până la 47,93 dolari, ca urmare a informației, înainte ca tranzacționarea să fie oprită pentru a doua oară. Publicația Bloomberg, care a anunțat prima decizia, a precizat că Elon Musk a făcut propunerea într-o scrisoare către Twitter. Musk a fost de acord în aprilie să cumpere Twitter pentru 44 de miliarde de dolari, dar, la câteva săptămâni, a spus că numărul de conturi false a fost mult mai mare decât estimarea Twitter de mai puțin de 5% dintre utilizatori și renunță.

Problema procesului

La scurt timp după anunțul lui Musk, preşedintele Twitter, Bret Taylor, a transmis că va deschide o acţiune în justiţie pentru a-l obligat pe miliardar să respecte acordul de cumpărare. „Consiliul de administraţie al Twitter este hotărât să finalizeze tranzacţia la preţul şi în condiţiile convenite” cu Elon Musk, a spus Bret Taylor într-o postare pe reţeaua de socializare, precizând că sunt „încrezători” în şansa lor de a obţine câştig de cauză în faţa instanţei.

Decizia de marți a celui mai bogat om al lumii arată că Musk a fost convins că șansele de a câștiga în instanță sunt minime și tranzacția se va finaliza într-un mod sau altul, subliniază analistul financiar Dan Ives pentru Reuters. Potrivit înțelegerii, dacă Twitter sau Elon Musk se retrag din acord, trebuie să plătească celeilalte părţi o taxă de reziliere de un miliard de dolari.

Controversele mesajelor lui Musk

Cu o avere de 271,4 miliarde de dolari, fondatorul SpaceX, Elon Musk, rămâne cel mai bogat om din lume. Miliardarul american Elon Musk le-a cerut luni utilizatorilor pe Twitter să se pronunţe asupra unui plan pentru a pune capăt războiului Rusiei în Ucraina, condamnat imediat de ucraineni, inclusiv de preşedintele Volodimir Zelenski, relatează marţi Reuters.

„Care @elonmusk vă place mai mult?”, a întrebat Zelenski într-o postare pe Twitter, oferind două răspunsuri: cel care sprijină Ucraina sau cel care susţine Rusia.

Musk a propus un sondaj asupra unui posibil acord de pace între Ucraina şi Rusia, bazat pe patru principii. Primul principiu presupune alegeri supravegheate de ONU în patru regiuni ucrainene ocupate pe care Moscova le-a anexat săptămâna trecută în urma unor pseudo-referendumuri. Voturile au fost denunţate de Kiev şi guvernele occidentale ca ilegale şi coercitive. „Rusia pleacă dacă aceasta este voinţa poporului”, a scris Musk.

Potrivit celui de-al doilea principiu, directorul executiv al Tesla Inc a sugerat că Peninsula Crimeea, pe care Moscova a anexat-o ilegal de la Ucraina în 2014, să fie recunoscută oficial ca parte a Rusiei, al treilea principiu ar fi ca alimentarea cu apă a Crimeei să fie asigurată şi, în fine, conform celui de-al patrulea principiu, Ucraina ar trebui să rămână neutră. El le-a cerut utilizatorilor de Twitter să voteze cu „da” sau „nu” acest plan în patru puncte.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...