Eram, Netopia: În alte state, clienţii dictează piaţa. La noi, jucătorii din eCommerce sunt stăpânii

Eram, Netopia: În alte state, clienţii dictează piaţa. La noi, jucătorii din eCommerce sunt stăpânii

Antonio Eram este unul dintre veteranii industriei de plati online si campanii de marketing si SMS din Romania, in ultimii ani facand constant “ture” intre Silicon Valley si Bucuresti. Care sunt planurile sale, pe ce piata noua a intrat si ce tinte are in viitor dar si cum priveste eCommerce-ul local, citeste in interviul exclusiv realizat de Wall-Street.ro.

Wall-Street.ro: Cand te vei reintoarce in America?

Antonio Eram: Abia m-am intors. Este chiar interesant – toata lumea ma intreaba cand o sa ma duc inapoi in America, nu mai este intrebarea “cand te-ai intors!”. Mi se pare amuzant. Oricum, de-a lungul anilor am invatat.

W-S.ro: Ce anume?

AE: De toate – de la cum sa faci networking, sa te extinzi, sa faci un pitch…

W-S.ro: Si cum trebuie sa faci networking corect, astfel incat sa atragi atentia si implicit parteneri de business?

AE: Din nefericire, luarea deciziilor intr-o industrie care se misca extrem de repede se face in Romania foarte lent – este paradoxal! De exemplu noi avem propuneri pe care le discutam inca de acum un an, in Romania, si respectivii potentiali parteneri tot nu sunt capabili sa ia o decizie, abia au inteles despre ce este vorba! In Silicon deciziile se iau rapid, chiar daca sunt negative. Prefer sa mi se spuna ca nu o sa facem business, decat sa ne invartim in jurul cozilor.

Paradoxal deci, lumea se plange ca nu are timp, dar isi consuma cea mai pretioasa resursa aiurea. Oricum, in Silicon Valley m-am adaptat, acum trebuie sa trec la faza doi – sa fac lucrurile sa conteze.

W-S.ro: Si cum faci sa conteze?

AE: Incerc sa deschid noi oportunitati. Noi, in Romania, nu am fost invatati sa ne extindem global. Unii nu au cunostinte, altora le este putin frica, altora din amandoua. Eu incerc sa invat cum sa iau un business pe care l-am crescut in Romania, si sa-l duc eficient in alte tari.

Am intrat pe piata din Mexic!

W-S.ro: Unde sunteti activi acum?

AE: Suntem activi pe piata din Romania si mai avem anumite lucruri “care merg” in SUA. De asemenea, pot sa iti spun, in premiera, ca am intrat pe piata din Mexic. Nu imi place sa ma grabesc, lucrez in stilul meu, nu accelerez.

W-S.ro: De ce Mexic? Nu stiu de vreo companie romaneasca din domeniu care sa fie prezenta pe aceasta piata.

AE: Este o tara foarte mare, 200 de milioane de oameni, este o tara emergenta si trei, are vecinatate cu SUA si cu America Latina, oportunitati enorme! Ai putea sa te extinzi si in sud foarte frumos, deci.

SUA sunt state consumatoriste, dificile din anumite puncte de vedere. Ar fi trebuit sa investesc foarte mult efort si energie pentru a prinde o cota mica. Am calculat care este efortul si am decis ca Mexic renteaza.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Schimbarea importantă făcută de Loteria Română în Săptămâna Mare

2 VIDEO Cea mai mare afacere a Securității / „Era o adevărată fabrică de bani. Nu știu dacă mai era cineva în România acelor ani care să câștige atât de m…

3 S-a dat „liber la Rusia”? / „Sunt deja țări care au furnizat Ucrainei aceste arme fără condiții”

4 VIDEO Ce a căutat Piedone la Istanbul?

5 VIDEO Priviți noua „drăcovenie” scoasă de americani din „cutia cu maimuțe”