Erdogan: Decizia SUA de a recunoaște Ierusalimul drept capitala Israelului așază regiunea într-un "cerc de foc"

Erdogan: Decizia SUA de a recunoaște Ierusalimul drept capitala Israelului așază regiunea într-un "cerc de foc"

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a avertizat joi că recunoașterea Ierusalimului drept capitală a Israelului de către omologul său american Donald Trump așază regiunea Orientului Mijlociu "într-un cerc de foc", relatează Reuters și AFP.

* Donald Trump a anunțat că SUA recunosc orașul Ierusalim drept capitală a Israelului

"A lua o asemenea decizie pune lumea și în special regiunea într-un cerc de foc", a declarat Erdogan reporterilor și susținătorilor săi pe aeroportul din Ankara, înainte de a pleca în Grecia într-o vizită oficială.

Președintele turc a subliniat că decizia anunțată miercuri de liderul de la Casa Albă "desconsideră complet" rezoluția din 1980 a Consiliului de Securitate al Națiunilor Unite privind statutul orașului, care a condamnat anexarea Ierusalimului de Est de către Israel.

Sute de persoane au manifestat miercuri zgomotos, dar pașnic în fața consulatului american din Istanbul împotriva deciziei președintelui american Donald Trump de a recunoaște Ierusalimul drept capitală a Israelului. Un miting similar a avut loc și în fața ambasadei SUA din Ankara, unde manifestanții au afișat fotografii cu președintele turc Recep Tayyip Erdogan.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...