Erdogan vs. Justiţie: Un tribunal de la Ankara decide deblocarea accesului la YouTube

Erdogan vs. Justiţie: Un tribunal de la Ankara decide deblocarea accesului la YouTube

Decizia de deblocare nu este definitivă şi poate fi atacată în instanţă prin apel. Săptămâna trecută a fost ridicată şi interdicţia de accesare a reţelei Twitter, imediat ce Curtea Constituţională a apreciat că măsura de blocare a accesului la reţeaua de socializare este contrară libertăţii de expresie.

Conforma Agerpres, cabinetul islamo-conservator de la Ankara a cerut blocarea YouTube la 27 martie, invocând „securitatea naţională“ după difuzarea unei înregistrări pirat în care responsabilii turci evocau planuri de intervenţie militară în Siria. Reţeaua Twitter a fost blocată la 20 martie în Turcia, la solicitarea premierului Recep Tayyip Erdogan, care a decis să pună astfel capăt difuzării zilnice pe Internet a unor acuzaţii de corupţie împotriva sa.

Premierul turc, Recep Tayyip Erdogan, a criticat în termeni duri decizia Curţii Constituţionale care a apreciat ilegală blocarea foarte controversată a reţelei Twitter, dar a cerut guvernului să anuleze această măsură.

Potrivit Mediafax, premierul Erdogan a declarat că „trebuie, desigur, să punem în aplicare deciziile Curţii Constituţionale, dar eu nu o respect. Nu respect această decizie“.

Premierul turc a apreciat, de asemenea, că decizia Curţii încalcă „valorile naţionale" ale ţării. „Valorile naţionale, morale, au fost încălcate", a apreciat el, adăugând că "insultele vizându-l pe premier şi miniştri din Guvern au fost evidente".

Cea mai înaltă instanţă juridică turcă a apreciat într-o decizie publicată miercuri că interzicerea reţelei de socializare Twitter încalcă libertatea de exprimare şi a ordonat deblocarea imediată.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „Această funcție revine prin tradiție Statelor Unite” / Băsescu dezvăluie că nu România l-a propus pe Mircea Geoană la NATO!

5 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...