Eroare gravă: o instituţie rusă publică adevăratele rezultate ale referendumului din Crimeea

Eroare gravă: o instituţie rusă publică adevăratele rezultate ale referendumului din Crimeea

Astfel, conform raportului Consiliului rus , prezenţa la vot în timpul referendumului de la 16 martie a fost de numai 30%, iar dintre aceşti numai jumătate au votat pentru anexare, ceea ce înseamnă că doar 15% dintre cetăţenii din Crimeea au votat anexarea la Federaţia Rusă.

Astfel, scrie Forbes, soarta Crimeei a fost decisă doar de 15% dintre locuitori, fapt ce delegitimizează rezultatele scrutinului, nerecunoscut de lumea occidentală.

Rezultatele oficiale publicaţie de autorităţile proruse instaurate prin ocuparea sediilor guvernamentale au anunţat că peste 97% dintre votanţii sunt în favoarea anexării. Tot liderii autoproclamaţi de la Simferopol susţineau că prezenţa la vot a fost de 83%.

În timpul referendumului, niciun observator internaţional nu a fost prezent, delegaţia OSCE fiind întoarsă de două ori de la „graniţa“ peninsulei cu restul Ucrainei.

Autorităţile ruse au fost vigilente şi au eliminat raportul de pe site, însă una dintre membrele Consiliului, Svetlana Gannuşkina, a discutat despre acest subiect la televiziunea Kanal 24, declarând că votul din Crimeea „a discreditat Rusia mai mult decât ar fi putut să o facă un agent străin“.

Putin plănuieşte să repete modelul scrutinului din Crimeea şi în oraşele principale din sudul şi estul Ucrainei, în principal Doneţk, unde au fost anunţate referendumuri la 11 mai, în scopul „autodeterminării“.

Potrivit Forbes, liderul de la Kremlin se va folosi de aceleaşi tactici pentru a prezenta rezultate false, cu o prezenţă de vot uriaşă, în favoarea indepedenţei acelor regiuni ucrainene. Poate de această dată, Occidentul nu va mai asista pasiv la acţiunile lui Putin, concluzionează publicaţia americană.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 El este masonul crescut la sân de servicii, pe cale să-l îngroape pe Coldea...

2 Generalul rus Vadim Șamarin, adjunctul lui Gherasimov, a fost reținut

3 „Regele este prea plictisitor în pat”

4 O avea chiloți pe ea?

5 El este trădătorul reținut de DIICOT pentru spionaj în favoarea Rusiei