Eurodeputatul Cristian Bușoi, despre viitorul program de sănătate al UE: Am încredere că negocierile cu Consiliul UE se vor încheia până la finalul acestui an

Eurodeputatul Cristian Bușoi, despre viitorul program de sănătate al UE: Am încredere că negocierile cu Consiliul UE se vor încheia până la finalul acestui an

Președintele Comisiei pentru cercetare din Parlamentul European, Cristian Bușoi, se arată încrezător că negocierile cu Consiliul UE privind viitorul program de sănătate se vor încheia până la finalul acestui an, iar EU4Health va intra în vigoare din ianuarie 2021.

„Am început negocierile pentru EU4Health, cel mai ambițios Program de Sănătate din istoria UE, cu cel mai mare buget: 5,1 miliarde de euro. Am încredere că negocierile cu Consiliul UE se vor încheia până la finalul acestui an, iar Programul va intra în vigoare din ianuarie 2021”, a transmis Cristian Bușoi pe pagina de Facebook.

Potrivit prinicipalului negociator din partea Parlamentului European pentru acest program, EU4Health „este cea mai puternică armă pe care o avem împotriva pandemiei COVID-19, dar și pentru lupta împotriva cancerului și a bolilor cardiovasculare, principalele cauze de deces din Uniunea Europeană.”

De asemenea, Cristian Bușoi subliniază că tot cu ajutorul Programului de Sănătate „vom reuși să grăbim digitalizarea sistemelor de sănătate din România și celelelate state membre UE și să creăm Registrul European al Pacienților. Screening-ul, prevenirea bolilor și vaccinarea sunt alte instrumente importante pentru sănătate, care vor fi finanțate din EU4Health.”

Sursa: caleaeuropeana.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...