Eurodeputatul Cristian Bușoi: Relațiile dintre România, SUA și NATO sunt, fără doar și poate, la cel mai înalt nivel

Eurodeputatul Cristian Bușoi: Relațiile dintre România, SUA și NATO sunt, fără doar și poate, la cel mai înalt nivel

Eurodeputatul Cristian Bușoi (PNL, PPE) salută obiectivele îndeplinite de România în cadrul Summitului NATO de la Bruxelles și reiterează importanța parteneriatului România-SUA-NATO pentru securitatea țării noastre.

„Relațiile dintre România, SUA și NATO sunt, fără doar și poate, la cel mai înalt nivel și trebuie consolidate. NATO și SUA reprezintă garanția stabilității și securității în regiunea Mării Negre, supusă unor provocări militare în ultima perioadă. Avem nevoie să ținem aproape unii de alții și să mergem mai departe uniți”, a transmis deputatul european într-un mesaj postat pe pagina de Facebook.

Potrivit eurodeputatului, cele două întâlniri dintre președintele României, Klaus Iohannis, și președintele Statelor Unite, Joe Biden, la Summit-ul NATO de la Bruxelles și răspunsul pozitiv al liderului SUA de a veni în România la invitația președintelui Iohannis „sunt un semnal puternic că țara noastră este un partener puternic și de încredere al SUA și al NATO.”

Citiți și: Klaus Iohannis l-a invitat pe Joe Biden în România: Președintele SUA a fost perfect de acord să organizăm o întâlnire prin care să întărim Parteneriatul Strategic

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat luni, la finalul summitului NATO de la Bruxelles, că l-a invitat pe preşedintele SUA, Joe Biden, în România, pentru a consolida parteneriatul strategic bilateral și pentru a continua discuţia din 2015, când șeful statului a fost primit la Casa Albă de Biden, care atunci era vicepreședintele Statelor Unite.

Sursa: caleaeuropeana.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria