Evoluția imobiliarelor în pandemie: Vânzările de imobile s-au prăbușit în timpul stării de urgență, însă prețurile au tot crescut față de anul trecut

Evoluția imobiliarelor în pandemie: Vânzările de imobile s-au prăbușit în timpul stării de urgență, însă prețurile au tot crescut față de anul trecut

În luna aprilie dinamica tranzacțiilor imobiliare arăta o scădere de aproape 50% față de luna precedentă și de aproape o treime față de aceeași perioadă din 2019, conform datelor Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară. În același timp, prețul mediu pe metru pătrat la nivel național a crescut cu aproape 12% față de aceeași lună din anul precedent, scrie Hotnews.

Geo-spatial.org a centralizat date de la ANCPI și de la imobiliare.ro și a pus pe grafic situația pe fiecare lună a tranzacțiilor imobiliare și a prețului mediu pe metru pătrat în România.

Pe grafic se vede cel mai bine evoluția indicatorilor în lunile în care a fost starea de urgență, cu precădere aprilie și mai.

Cât privește dinamica tranzacțiilor imobiliare, observăm că în luna martie numărul de imobile tranzacționate a fost cu circa 9% mai mare față de martie 2019, dar urmează apoi o prăbușire. O scădere de 44,5% în aprilie față de luna anterioară, ceea ce se traduce în - 33,8% față de aprilie 2019.
 
În mai tranzacțiile de imobile rămân în scădere de circa 28% față de 2019, dar revin pe o creștere de circa 18% față de luna aprilie.

În luna iunie vânzările de imobile cresc puternic, cu 45% față de luna anterioară, revenind în iulie și august la o oarecare paritate cu cifrele înregistrate în 2019.Cât privește prețul mediu pe metru pătrat, acesta nu a părut aproape deloc afectat de pandemie, de situația din starea de urgență și a rămas constant între 10-12% mai mare față de aceleași luni din 2019.

În martie, conform indicelui imobiliare.ro, prețul mediu pe mp era de circa 1.390 de euro, în timp ce în luna august e de aproape 1.360 de euro. 
 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Un raport devastator despre manipulatorii folosiți de PSD pentru a-i deruta și ațâța pe români pe tema COVID-1…

2 La Stampa / Elveția va refuza internarea la reanimare a bătrânilor bolnavi de coronavirus

3 De citit! / Cele patru dorințe care stau la baza comportamentului uman / Memorabilul discurs al lui Bertrand Russe…

4 Ciolacu, reacție dementă după ce a fost amendat de Poliție! Imbecilul se dă persecutat politic!

5 VIDEO Europarlamentar austriac: Nu știu dacă ați văzut cum se cultivă roșiile în Olanda, de aceea nu au gust. …