EXCEPȚIONAL! Lovitură MORTALĂ pentru PSD! Acest articol despre Kovesi a apărut într-un ziar din țara care va găzdui viitorul Parchet European!

EXCEPȚIONAL! Lovitură MORTALĂ pentru PSD! Acest articol despre Kovesi a apărut într-un ziar din țara care va găzdui viitorul Parchet European!

EXCEPȚIONAL! Lovitură MORTALĂ pentru PSD! Acest articol despre Kovesi a apărut într-un ziar din țara care va găzdui viitorul Parchet European! Tageblatt, ziar din Luxembourg, țara care va găzdui sediul viitorului Parchet European, arată cum întreaga afacere juridică în care este implicată Laura Codruța Kovesi s-ar putea întoarce ca un Bumerang împotriva puterii de la București. ”Chiar datorită noilor cercetări crește susținerea pentru Kovesi în Europa”, notează publicația luxemburgheză, citată de  G4Media.ro .

”Cea mai cunoscută juristă din România este strânsă cu ușa de către justiția de acasă.  De către susținătorii ei, ea este încurajată cu lozinci de tipul ”Rezistă Laura, noi suntem de partea ta!”, scandate de sute de bucureșteni care au încurajat-o vineri în drumul ei printre cameramani către audierea la noua secție de investigare a infracțiunilor comise de către magistrați. Din public se auzea ”Go, Go for Luxembourg!”

Lupta ei fără compromis împotriva corupției, condusă cu succes, a costat-o în iulie anul trecut postul de șef al DNA. La presiunea PSD, partid aflat la guvernare, a fost demisă. Acum, candidatura ei de succes la șefia parchetului european a tras alarma deținătorilor puterii de la București. Printre ei se află și un fugar de justiție, care o atacă pe Kövesi. Cu toată puterea, Bucureștiul încearcă să o oprească pe jurista Kövesi să ancheteze fraudele cu fonduri UE.

Acuzațiile au fost lansate de un fugar de justiție care se ascunde în Serbia, om de afaceri și fost deputat PSD, Sebastian Ghiță. Acesta o acuză pe Kovesi ca l-a forțat să finanțeze aducerea în țară a unui condamnat penal care se ascundea în Indonezia din 2011. Pe asta se bazează cercetarea înscenată lui Kovesi pentru fals în declarații și abuz în serviciu. Cu aceasta, Ministrul Justiției, Tudorel Toader, încearcă să-i blocheze saltul în carieră lui Kovesi.

Susținere de la Paris și Berlin

Comisia de selecție a pus-o pe Kovesi în capul listei de trei candidați. Pe 26 februarie audierile vor continua în Parlamentul European.

În timp ce Ministrul Toader vorbește despre ”ignoranța” acestei comisii de selecție, presa apropiată puterii sugerează că pentru Kovesi s-ar putea să se aplice o interdicție de a părăsi țara datorită noilor investigații. Doar că întreaga afacere juridică s-ar putea întoarce ca un bumerang împotriva puterii de la București. Chiar datorită noilor cercetări crește susținerea pentru Kovesi în Europa. După PPE, și ALDE european a anunțat că o susține pe Kovesi – deși partidul cu același nume se află în Romania cu PSD în coaliție.

Mai multă stupoare ar trebui să trezească la București afirmația deputatului german Gunther Krichbaum, care spune că Kovesi este ”predestinată” pentru această funcție și că Parisul și Berlinul s-ar putea înțelege. Pe lângă Kovesi, mai candidează un german și un francez. Krichbaum i-a sugerat ministrului Justiției din România, la vizita sa din săptămânile trecute, să susțină candidatura lui Kovesi și sa nu-i pună piedici.”

Preluare din Tageblatt, traducere  G4Media.ro .



Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 O nouă arestare la vârf în Rusia