Exit Poll alegeri Israel: Benjamin Netanyahu aproape de o revenire la putere

Exit Poll alegeri Israel: Benjamin Netanyahu aproape de o revenire la putere

Fostul premier israelian Benjamim Netanyahu este aproape de revenirea la putere, conform rezultatelor exit poll-urilor, în urma alegerilor de marți.

Exit Poll alegeri Israel: Benjamin Netanyahu aproape de o revenire la putere FOTO EPA EFE

Exit poll-urile arată un avans mic al blocului de dreapta care ar putea reprezenta o revenire în forță a lui Netanyahu, după ce acesta a fost demis din funcție anul trecut, după 12 ani.

Partidul Likud din care face parte Netanyahu s-a clasat în fruntea alegerilor legislative, fiind în pragul unei majorități alături de aliați din partide religioase și de extremă dreapta pentru formarea unui guvern, potrivit sondajelor preliminare la ieșirea de la urme, relatează Agerpres.

Sondajele efectuate de cele trei mari canale israeliene arată că partidul Likud este creditat cu 30 până la 31 de locuri, din cele 120 din parlament. Acesta se situează pe prima poziție înaintea partidului Yesh Atid al actualului premier Yair Lapid, care ar putea întruni până la 24 de locuri. Alături de aliații săi, partidul lui Netanyahu se află în pragul majorității care se stabilește la 61 de locuri din cele 120 în Parlament.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia