Experţii francezi au reuşit să extragă datele din cutiile negre ale avionului ucrainean doborât în Iran

Experţii francezi au reuşit să extragă datele din cutiile negre ale avionului ucrainean doborât în Iran

Experţi ai Biroului de investigare a accidentelor aeriene (BEA) de la Paris au extras luni cu succes date din cutiile negre ale avionului ucrainean doborât de Iran pe 8 ianuarie, informează dpa.

Toţi cei 176 de pasageri şi-au pierdut viaţa după ce forţele iraniene au doborât din greşeală avionul la scurt timp după decolarea acestuia din Teheran, cu destinaţia Kiev.

Datele din ambele cutii negre, înregistratorul de voce din cabina de bord şi înregistratorul de zbor, includ "evenimentul în sine", a scris BEA pe Twitter.

Datele au fost transmise autorităţilor iraniene, iar analiza acestora va începe marţi împreună cu "părţile interesate", a mai precizat BEA.

Investigatori din partea Comitetului pentru siguranţa transporturilor din Canada sunt prezenţi la sediul central al BEA din Paris, în contextul în care aproape jumătate din pasagerii care au pierit în accidentul aviatic erau canadieni.

În luna iulie, autoritatea iraniană a aviaţiei civile a declarat că doborârea avionului a fost provocată de o "greşeală umană" cauzată de o abatere a sistemului radar militar şi de lipsa comunicării între operatorul apărării aeriene şi comandanţii săi. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Când intervine FBI e groasă / Amănunte sulfuroase din dosarul DNA care-l vizează pe Dragnea

2 Se făcuse sârma ghem știți voi unde? / Moldoveanca s-a operat de urgență la un spital privat / Atenție, n-a scris …

3 România jefuită / Cât a încasat Anca Alexandrescu de la KazMunayGas, kazahii pe care Ponta i-a iertat de 600 mil…

4 Date și amănunte care dau fiori...

5 Ciolaniada liberală / Guvernul Cîţu porneşte morişca nepotismului de stat