Explozie la Bruxelles, evacuare din piața și gara centrală

Explozie la Bruxelles, evacuare din piața și gara centrală

O explozie de proporții reduse a avut loc marți seara în gara centrală din Bruxelles, iar militarii care patrulau în zonă au neutralizat un suspect imediat după aceea, a anunțat un purtător de cuvânt al poliției belgiene, citat de Reuters. El nu a confirmat relatările presei locale potrivit cărora individul avea o centură sau o vestă cu explozivi și nu a precizat dacă termenul "neutralizat" înseamnă că suspectul a fost ucis.

 Poliția a golit piața și gara centrală din capitala Belgiei, iar compania feroviară a anunțat întreruperea traficului în gară.

Centrul de criză care coordonează reacția la incident a anunțat că situația este sub control, transmite AFP.

France Presse citează și un martor ocular, Nicolas Van Herrewegen, agent de triaj al companiei naționale feroviare din Belgia: "Eram afară. Am coborât. La mezanin, cineva striga. N-am dat atenție. Apoi a strigat 'Allahu akbar'. Și a detonat căruciorul" (un cărucior de bagaje, precizează AFP).

Premierul Charles Michel a făcut apel la populație, prin rețeaua Twitter, să urmeze instrucțiunile autorităților.

La Bruxelles este în vigoare o alertă de nivel ridicat, după atentatele de la aeroport și de la metrou din martie anul trecut, soldate cu 32 de morți.

Poliția a anunțat în rețeaua Twitter că incidentul a implicat un suspect, iar situația este sub control. Presa belgiană, preluată de agențiile internaționale, adaugă detalii: individul purta o centură cu exploziv și a fost împușcat de militari.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”