EXPLOZIV! Armata Română, fără conducere la Departamentul pentru Armamente! Mafia PSD subminează siguranța națională!

EXPLOZIV! Armata Română, fără conducere la Departamentul pentru Armamente! Mafia PSD subminează siguranța națională!

EXPLOZIV! Armata Română, fără conducere la Departamentul pentru Armamente! Mafia PSD subminează siguranța națională! Generalul de brigadă Ionel Loțan, locțiitorul șefului Departamentului pentru Armamente, și-a depus raportul de pensionare, în plin scandal legat de achiziția celor patru corvete. Surse din MApN au confirmat pentru  Newsweek România că raportul de pensionare a fost aprobat.

Raportul de pensionare a fost aprobat de către ministrul Gabriel Leș. Partea gravă este că, deși Departamentul a rămas fără conducere, nimeni nu vrea să preia comanda unității.

În urmă cu aproximativ două săptămâni, minsitrul Gabriel Leș l-a demis pe Andrei Ignat, secretar de stat și șeful Departamentului pentru Armamente. Acesta a fost dat afară, oficial, pentru management defectuos, dar mai ales pentru că a "sabotat" licitația pentru achiziția celor patru corvete destinate Armatei române. Valorea contractului depășește 1,2 miliarde de euro.

Pentru a bloca complet licitația, Ignat a apelat la tot felul de tertipuri. Inițial, a făcut plângere la Parchetul Militar. De aici, plângerea a fost trimisă către Direcția Națională Anticorupție.

 Sursele Newsweek România au precizat că Andrei Ignat își dorește o nouă funcție de secretar de stat, funcție pe care speră să o obțină în schimbul tăcerii. Dar mai ales pentru a nu le dezvălui procurorilor anticorupție dedesubturile întunecoase și secrete ale acestei afaceri cu corvete.

Atribuțiile Departamentul pentru Armamente

Departamentul pentru Armamente este responsabil pentru elaborarea politicilor de achiziții și coordonarea implementării acestora în cadrul ministerului, precum și fundamentarea sub aspect tehnic a politicilor de înzestrare. O altă atribuție important este elaborarea, coordonarea și punerea în practică a strategiilor de achiziții pentru sistemele de armamente și echipamentele majore, inclusiv prin programele specifice asistenței de securitate acordate României de către guvernele străine și organizațiile internaționale, în calitate de structură de reglementare în domeniul achizițiilor publice la nivelul ministerului. Practic șeful și locțiitorul Departamentului pentru Armamente sunt responsabili direct de contractele de achiziție pentru înzestrarea Armatei Române.

Cine este generalul Loțan?

Generalul de brigadă Ionel Loțan a lucrat în perioada 1991-1994 ca ofițer de stat major responsabil cu planificarea producției la Baza 84 Reparații Tehnică și Armament a Armatei 1. Ulterior, a deținut mai multe funcții de conducere. De abia în anul 2004 a fost numit comandant al Batalionului 84 Mentenanță. A stat pe funcție până în 2010, atunci când a fost numit comandant al Centrului 84 Mentenanță și Recepție. Apoi, a fost numit șef al Seriviului Logistic din structura Resurse la Statul Major al Forțelor Terestre (SMFT). Un an mai târziu a fost promovat ca șef al structurii Resurse la SMFT.

Din august 2017, a fost numit locțiitor al șefului Departamentului pentru Armamente. A stat pe funcție până în martie 2018, atunci când a preluat funcția de locțiitor pentru relația cu parlamentul și calitatea vieții personalului. Din iunie 2018 a revenit pe funcția de locțiitor la Departamentul pentru Armamente.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...