EXPLOZIV! Bem APĂ PLATĂ OTRĂVITĂ? DOCUMENTE!

EXPLOZIV! Bem APĂ PLATĂ OTRĂVITĂ? DOCUMENTE!

Apă plată otrăvită. Este oficial: a apărut lista cu mărcile celebre care sunt vândute în România. Jurnaliştii ziarului Libertatea  au publicat un articol despre cum sunt trataţi românii de reprezentanţii principalelor firme producătoare de apă plată din România.

Realitatea este şocantă şi arată dispreţul uriaş al comercianţilor pentru consumatori. Dispreţ şi inconştienţă, pentru că produsele lor sunt un adevărat pericol pentru sănătatea publică.

Aceasta este concluzia care reiese din buletinul de analiză, ce conţine rezultatele testelor pentru 19 mărci de apă plată. Libertatea  a verificat sortimentele de apă dintr-un supermarket la Direcția Sanitară Veterinară (DSV) București şi, aşa cum am precizat deja, rezultatele sunt înfiorătoare: 11 sticle depășesc limita admisă de bacterii prezente în apă, iar 3 dintre ele depăşesc limita admisă de 15 ori.

Testul se referă exclusiv la numărul de bacterii conţinut de un mililitru de apa plată de băut. Pentru a nu exista dubii, testul a fost repetat o dată la temperatura de 22 de grade Celsius, apoi la 37 de grade Celsius, în condiţiile în care la primul test apa nu trebuie să conţină mai mult de 100 de microorganisme (100 ufc/ml), iar la al doilea, standardul este de 20 de microroganisme (20 ufc/ml).

Astfel, din cele 19 sticle, doar 8 au trecut testul, iar această situaţie este prezentă după scandalul din primăvară, când autorităţile descopereau o problemă cu apa de băut vândută în Bucureşti. Mai multe sortimente de apă plată vândute în hypermarketuri și supermarketuri aveau indicatori microbiologici depăşiţi şi de mii de ori.

În această situaţie există risc ridicat de îmbolnăvire. “Depinde de tipul şi de numărul de microorganisme – adică nu este periculos în toate cazurile. În general însă, în apă nu trebuie să existe decât apă. În al doilea rând standardele de conţinut au fost calculate în urma a numeroase studii, adică este ceva foarte serios care trebuie rspectat. Organismul nu se poate proteja imunitar decât până la o anumită limită, după care se îmbolnăveşte. Iar dacă depăşirea de 15 ori a standardului de microorganisme este cu virus hepatic, de exemplu, îmbolnăvirea este îngrozitoare”, a explicat medicul Vasile Barbu, preşedintele Asociaţiaţiei Naţionale pentru Protecţia Pacienţilor, despre sensul limitării conţinutului de microorganisme din apă.








Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...