EXPLOZIV! Două „FETIȚE”, plasate de Pinalti lui Blejnar, martore sub acoperire în dosar

Fostul şef ANAF, Sorin Blejnar, a fost turnat la DNA şi de două dame de companie. La întâlnirea de la Nisa, Gheorghe Ştefan, zis Pinalti, ar fi mers cu două femei care au asistat la anumite discuţii despre spăgi, iar acum au dat declaraţie în faţa procurorilor, potrivit unor surse judiciare.

În 2012, Sorin Blejnar a avut o întâlnire la Nisa cu Gheorghe Ştefan, fostul primar din Piatra Neamţ. Întâlnirea a fost confirmată într-un denunţ la DNA, chiar de Pinalti, iar ulterior şi de alţi martori protejaţi: două dame de companie, potrivit surselor citate. La Nisa s-ar fi pus la punct detaliile legate de şpăgile şi contractele care urmau să fie încheiate de ANAF cu firma omului de afaceri Horaţiu Berdilă, denunţător în cauză.

Fostul şef ANAF neagă orice acuzaţie. Gheroghe Ştefan le-a dezvăluit însă procurorilor toate detaliile afacerii stabilite la Nisa. La Nisa, Pinalti ar fi fost însoţit de două femei. Amândouă sunt acum martori cu identitate protejată. Cele două dame de companie, care au asistat la discuţii, le-au relatat procurorilor tot ce au auzit şi, astfel, l-au trimis după gratii pe Sorin Blejnar. Acesta este acuzat că ar fi luat 13 milioane de lei mită, iar pentru a ascunde manevrele, procurorii spun că au fost folosite mai multe firme fantomă cu asociaţi cetăţeni arabi.

Nu este prima dată când numele lui Sorin Blejnar este legat de afaceri cu cetăţeni arabi. Fostul şef al ANAF l-ar fi susţinut în nenumărate rânduri pe Said Baaklini, un om de afaceri controversat, anchetat pentru returnări ilegale de TVA, de 60 milioane de euro.

În noul dosar, Blejnar este arestat preventiv. El mai are o condamnare în primă instanţă de 5 ani.


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 AUDIO Acesta este Ponta, oameni buni! Sebastian Ghiță: „I-am zis lu Ponta, bă, o fut pe mă-ta, te duci pe stic…

2 Dăncilă la DNA? Ițele scandalului Tarom duc la vârful guvernului și PSD! „Cuc s-a dus la ordin acasă la direct…

3 Se prăbușește regimul! Surse PSD: Dragnea a angajat în administrația centrală peste 3500 de apropiați ai inter…

4 Info / Gâdea, notificat de noua șefă a Parchetului European să achite daunele morale de 300.000 de lei

5 VIDEO Pe ăsta îl saltă primul! S-a autodenunțat în direct! S-a dus acasă la fosta șefă TAROM! „M-am întâlnit c…

recomandări

Te ia DNA: Cornelia Negrut

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

O româncă a călătorit prin toată lumea să facă poze cu femei frumoase din 37 de țări