EXPLOZIV! Rareș Bogdan, război TOTAL cu Cozmin Gușă: Dacă nu mi se permite accesul pe post la ora 21 voi considera că Realitatea TV a decis despărțirea de mine și echipa mea.

EXPLOZIV! Rareș Bogdan, război TOTAL cu Cozmin Gușă: Dacă nu mi se permite accesul pe post la ora 21 voi considera că Realitatea TV a decis despărțirea de mine și echipa mea.

EXPLOZIV! Rareș Bogdan, război TOTAL cu Cozmin Gușă: Dacă nu mi se permite accesul pe post la ora 21 voi considera că Realitatea TV a decis despărțirea de mine și echipa mea.

Ce a scris acum câteva minute jurnalistul pe contul de Facebook:

„Greu de ucis. Onoarea înainte de orice!

Le mulțumesc foarte mult miilor și miilor de oameni care mi-au trimis mesaje, emailuri și comentarii pe paginile de socializare începând de aseară până la această oră! A contat și contează pentru mine.
Le mulțumesc sutelor de colegi din Realitatea TV care mi-au trimis mesaje de încurajare. De asemenea, le mulțumesc colegilor mei din mass-media care s-au dovedit profesioniști și au ținut să vorbească cu mine pentru a afla punctul meu de vedere.
Nu am dorit și nu doresc să plec de la Realitatea TV. Nu am discutat cu nicio altă televiziune, pentru că am considerat și consider că fac parte din echipa Realitatea TV. Timp de 6 ani și jumătate am avut libertate editorială și de acțiune în Realitatea TV. Consider, însă, cu tot respectul pentru colegii mei din conducerea editorială și acționarii postului Realitatea TV, că nu poți opri un om care a fost invitat 5 ani la Realitatea TV să intre în studioul de televiziune, alături de alți invitați, exact înainte cu 1 minut înainte de începerea emisiunii, când scaunul său era pregătit și omul era gata de a combate. La ora 17 și 17 minute a fost trimis în rețeaua internă Realitatea TV un email cu toată garnitura de invitați de la JDP. Adică cu 4 ore înainte de a se întâmpla ceea ce s-a întâmplat.
Nu am atacat, nu atac și nu voi ataca Realitatea TV, pentru că nu doresc să se bucure dușmanii acestui post de televiziune. 
Am avut un schimb de mesaje cu domnul Cozmin Gușă la prânz, când acesta mi-a comunicat că nu voi intra astăzi și mâine pe post. I-am cerut respectuos să se gândească de două ori, pentru că acest lucru va aduce deservicii postului de televiziune și va fi un afront la adresa telespectatorilor și ascultătorilor săi. Plus un afront direct la adresa mea, care am contribuit masiv, alături de invitații mei și echipa JDP, ca Realitatea TV și mai ales emisiunea-fanion de la ora 21 să ajungă în topul talk-show-urilor politice din România.
I-am explicat scurt și concis: dacă nu mi se permite accesul pe post la ora 21 voi considera că Realitatea TV a decis despărțirea de mine și echipa mea.
Încă ceva: numele „JOCURI DE PUTERE” nu aparține Realității TV, ci mie. Le atrag atenția să nu folosească acest brand fără consimțământul meu. Eu încă sper că bunul Dumnezeu le va da gândul cel bun și îmi vor permite să realizez emisiunea la acest post, cu invitații pe care îi consider eu relevanți și care sunt iubiți de publicul „Jocuri de Putere”.
Precizez din nou: nu am discutat cu nicio altă televiziune și nu veți auzi din gura mea niciun cuvânt urât la adresa Realitatea TV. Am multe informații, sunt multe suspiciuni, se fac multe scenarii. Poate se aștepta doar un moment, cine știe? Lumea e dură, viața și mai dură și uneori nu mai contează nimic. Nu voi intra în polemică cu nimeni care încearcă să mă atragă într-un război al declarațiilor. Realitatea TV a fost și consider că încă este casa mea. Am fost jurnalist, sunt jurnalist și voi rămâne exclusiv jurnalist. Oricât de mult s-ar supăra unii sau alții. Consider că libertatea de expresie este esențială în democrație, iar libertatea presei este vitală. Am fost 6 ani și jumătate un om liber. Nu am de gând să-mi schimb acest statut pentru nimic în lume.

P.S. Mi-aș dori foarte mult ca redacția să nu mai fie folosită de nimeni într-un război care nu o privește. Sunt profesioniști redutabili și oameni dedicați muncii lor. Din păcate pentru unii, părerea mea este împărtășită de o majoritate mult mai largă decât poate să-și închipuie cineva care trăiește în scenarii și scenarite.”

Emisiunea „Jocuri de putere” de la Realitatea TV va fi realizată miercuri și joi de Claudiu Popa, a declarat miercuri, pentru HotNews.ro, Cozmin Gușă.

Acesta a precizat că, după scandalul produs marți seară de intervenția pe post a lui Rareș Bogdan, care a amenințat cu demisia, o să aibă o discuție cu acesta, miercuri seara sau joi.

Până când lucrurile se vor lămuri, Rareș Bogdan nu intră pe post, a precizat Gușă.

Cosmin Gușă, pentru HotNews.ro:

„O să am o discuție cu Rareș Bogdan diseară sau mâine. Deocamdată nu intră pe post pentru că nu vrea redacția. Conducerea editorială nu poate trece peste incidentul de aseară și eu îi dau dreptate. Cum poți să zici să fie dat afară directorul stației, care nu a greșit cu nimic? Acum plec la Cluj și apoi voi discuta cu Rareș Bogdan, voi vedea ce își asumă din greșeli. În această seară și mâine seară emisiunea „Jocuri de putere” va fi realizată de Claudiu Popa, care revine după ce DIICOT a decis că am avut dreptate când am spus că el nu a greșit cu nimic”.
Claudiu Popa și Emma Zeicescu, și ea prezentatoare TV, au ieșit de pe post după ce au fost puși sub învinuire de procurorii DIICOT pentru deținere de droguri de risc în vederea consumului.

Contactat de HotNews.ro, realizatorul Rareș Bogdan a spus miercuri după-amiază că dacă nu intră pe post consideră că Realitatea TV dorește să încheie colaborarea cu el. El a insistat că nu dorește să plece de la această televiziune

 Rareș Bogdan:

„În cazul în care Cozmin Gușă sau conducerea postului decid că nu intru pe post, înseamnă că au luat decizia și așteptau un moment. În cazul în care nu intru pe post, consider că Realitatea dorește să încheie colaborarea cu mine și cu colaboratorii mei. Ceea ce ar fi păcat. Eu nu voi face nimic care să afecteze într-un fel brandul Realitatea TV.

Aseară la Jocuri de putere au fost invitați zece oameni. Între ei, și Oreste Teodorescu. Producătorul a trimis pe e-mail la ora 17 lista de invitați. Nu au avut niciun fel de reacție. Reacția s-a întâmplat la 9 fără un minut când Oreste a fost interzis. (...) [În cazul informației că de zece zile știa de cei doi:] A fost vorba despre cazul Oanei, pe de o parte, și că urma ca ei să aibă o discuție săptămâna trecută cu Oreste, pe de altă parte. Îmi pare rău că nu au avut discuția aceea. Eu îl consider pe Oreste un om foarte valoros, e jignitor pentru un om care vine de 5 ani fără contract de colaborare, fără benzină, să îi blochezi intrarea în studio, nu se face așa.

Singurele lucruri pe care le am sunt onoarea și caracterul. Nu îmi doresc și nu mi-am dorit să plec de la Realitatea TV, eu îmi doresc să rămân, mă consider încă la Realitatea, dar sunt un om de onoare. Dacă se consideră că nu pot apărea pe post în condițiile mele, adică să îmi aleg singur invitații, voi considera că după 6 ani și jumătate de libertate totală lucrurile acestea nu mai sunt posibile. Dar nu voi ataca niciodată postul. Am respect pentru siglă și pentru colegi și pentru cei care mi-au dat o șansă”.

Întrebat în privința cererii ca directorul Edward Pastia să își dea demisia, Rareș Bogdan a declarat: „Nu mă interesează în mod deosebit. Mă interesează prezența lui Oreste și a Oanei”.

Rareș Bogdan a amenințat seara trecută că va părăsi postul Realitatea TV deoarece Oreste Teodorescu și Oana Stănciulescu au fost interziși în platoul emisiunii „Jocuri de putere”.

„Fac un anunț extrem de important pentru că s-au întâmplat lucruri importante în ultimele trei zile: în cazul în care Oreste Teodorescu și Oana Stănciulescu nu vor fi primiți în platoul Jocuri de Putere, iar directorul postului Realitatea TV, Edward Pastia, nu va fi concediat, activitatea mea la Realitatea TV se încheie. Iubesc postul Realitatea TV și vreau să lucrez aici. Pleacă Pastia și se întorc Oreste și Oana Stănciulescu, oameni stindard al luptei împotriva ciumei roșii. Dacă nu, vor rămâne cu domnul Pastia, iar eu mă voi duce în afara Realității TV”, a spus Rareș Bogdan.

Cozmin Gușă a spus, tot marți seară, că e de acord cu decizia directorului Edward Pastia ca Oreste și Oana Stănciulescu să nu mai intre pe post, el invocând drept motiv faptul că "se folosea numele Realității în diverse discuții și tranzacții".


Citește și:

populare
astăzi

1 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

2 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

3 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

4 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

5 Foarte interesante amănunte...