EXPLOZIV! Uite cum se juca Penalul de-a SCLAVUL lui Florică! Pe BANII Microsoft! Ce spune un martor al DNA!

EXPLOZIV! Uite cum se juca Penalul de-a SCLAVUL lui Florică! Pe BANII Microsoft! Ce spune un martor al DNA!

Cătălin Prisăcariu dezvăluie legătura între Victor Ponta și Claudiu Florică, pus sub acuzare în dosarul Microsoft. Dinu Pescariu este și el implicat! Jurnalistul Cătălin Prisacariu a dezvăluit în România Liberă o legătură foarte interesantă între Claudiu Florică și Victor Ponta. Informația este foarte importantă în contextul în care DNA a extins luni, 21 noiembrie 2016, cercetările în dosarul "Microsoft".

Procurorii DNA au citat luni mai multe persoane în dosarul "Microsoft" , partea în care sunt suspectati și anchetați opt foști ministri. Primul urmărit penal prin extindere este Silviu Hotăran, fost director general al reprezentanței Microsoft în România în perioada 1996-2008.  Un alt urmărit este Claudiu Florică, intermediar. Tot pentru audieri a fost citat și Ovidiu Artopolescu, fost director general la Microsoft între anii 2004-2005. 

Cătălin Prisacariu a descris, în articolul ”Exclusiv. O fundație înființată de Ponta a fost sponsorizată de Claudiu Florică” modul cum a sponsorizat Tineretul Social-Democrat” actualul suspect din dosarul Misrosoft, Claudiu Florică.

Pesediștii Gușă, Bazac și Ponta, ­fondatori ai APT

Așadar, tineri de succes sub 40 de ani, fondatori ai Asociației, încurajau, prin intermediul APT, alți tineri sub 40 de ani să rămână în România și să facă performanță. Dar cine erau fondatorii Asociației pentru Promovarea Tinerilor? Președinte era Cozmin Gușă, secretar general al PSD, un om adus în rândurile social-democraților de premierul Adrian Năstase. Un alt membru fondator era Ionuț Bazac, un tânăr de 34 de ani în 2002, care deținea funcția de secretar de stat în Ministerul Apelor, Pădurilor și Protecției Mediului. Dar poate cel mai relevant membru fondator al APT, din punct de vedere politic, era Victor Ponta, care avea numai 30 de ani în 2002 și era prezentat pe site-ul Asociației ca “Procuror - Șeful Corpului de Control al Primului Ministru”. Merită menționat, în context, că unul dintre fondatori era Khalil Chahine, de 34 de ani, mai cunoscut zilele acestea drept Khalil Abi Chahine, intermediar de mită în dosarul Microsoft-Fujitsu Siemens. Khalil Abi Chahine a deținut și acțiuni (prin intermediul companiei off-shore Menedil Associated SA) în Central Residential Park SA, firmă care a construit complexul rezidențial Central Park în care Daciana Sârbu, Victor Ponta și Ilie Sârbu dețin, fiecare, câte un apartament.

Dinu Pescariu, implicat în activitatea APT

E evident, judecând după fondatorii Bazac, Gușă și Ponta, că Asociația pentru Promovarea Tinerilor era departe de a fi o organizație nonguver­namentală. Ci, mai degrabă, fusese înființată ca o anexă a PSD cu scopul aproape declarat de a-i cosmetiza imaginea lui Adrian Năstase în rândul tinerilor. Nu întâmplător, APT organiza concerte gratuite la care participau cele mai în vogă trupe ale momentului (Holograf, Iris, ASIA, Direcția 5, Candy, Pepe, Bere Gratis, Valahia, Zob, Vița de Vie), meciuri de fotbal între politicieni și artiști (la care au participat inclusiv Gheorghe Hagi, Rică Răducanu și alți fotbaliști celebri) și alte competiții sportive. În martie 2003, de exemplu, Asociația a organizat turneul de tenis “APT pentru fairplay”, care a fost un uriaș moment de propagandă: au participat tenismenii Florin Segăr­ceanu, Dinu Pescariu, Ion Țiriac, Ilie Năstase, dar și politicienii Cozmin Gușă, Victor Ponta, Mircea Geoană, Gabriel Oprea, Dan Voiculescu și alții. La începutul lunii aprilie 2003, după desfășurarea turneului “APT pentru fairplay”, președintele Asociației, Cozmin Gușă, a organizat o conferință de presă “ocazionată de anunțarea tine­rilor jucători de tenis beneficiari ai fondurilor strânse cu prilejul orga­nizării turneului de tenis” (conform Agerpres). La conferință a participat și Dinu Pescariu.

Ponta a prezentat bursele APT ­sponsorizate de Claudiu Florică

Ponta nu a fost un membru fondator de umplutură al Asociației pentru Promovarea Tinerilor, ci s-a implicat activ și public în activitatea Asociației. Acum 12 ani, de exemplu, pe 24 octombrie 2002, Victor Ponta apărea în conferință de presă împreună cu Cozmin Gușă la sediul APT cu ocazia lansării programului “Burse APT 2002”. Același program de burse a dus la un parteneriat între Asociația pentru Promovarea Tinerilor și două mari companii IT reprezentate și în România. Parteneriatul era anunțat în decembrie 2003, tot printr-o conferință de presă. Con­ferință la care au parti­ci­pat Cozmin Gușă, președintele APT, dar și Silviu Hotăran, directorul Microsoft Ro­mâ­nia, și Claudiu Florică, mana­ger general al Fujitsu Siemens Ro­mânia. Conform agenției de pre­să Agerpres, parteneriatul viza “Deschiderea Cen­trului IT de Studiu și Documentare, în parteneriat cu Microsoft România și cu sprijinul Fujitsu Siemens Computers”.

Gușă: “Claudiu Florică a fost adus de Pescariu”

Pentru “România liberă”, Cozmin Gușă a detaliat: “Asociația pentru Promovarea Tinerilor oferea, anual, burse elevilor merituoși și talentați. Prin acest program, se punea la dispoziția bursierilor și un centru dotat cu computere pentru ca acești bursieri să poată studia și să se poată documenta la Asociație, dacă nu dețineau mijloace proprii. Îmi aduc foarte bine aminte că sponsorizarea a venit direct de la Microsoft USA și nu consta în bani, ci în echipamente de 50.000 USD. De Claudiu Florică nu-mi amintesc foarte bine. Dar, dacă era acolo, fusese adus, cu siguranță, de Dinu Pescariu”. Da, Claudiu Florică se afla cu siguranță acolo, la vedere, în conferință de presă. Iar știrile vremii arată clar care era rolul lui Florică acolo: “Deschiderea Centrului IT de Studiu și Documentare, în parteneriat cu Microsoft România și cu sprijinul Fujitsu Siemens Computers”.

Conform procurorilor DNA, exact în acea perioadă, adică la sfârșitul anului 2003, Microsoft România și Fujitsu Siemens România aveau o înțelegere să livreze Guvernului condus de Adrian Năstase licențe Microsoft pentru administrația publică locală. Așadar, parteneriatul Microsoft-Fujitsu Siemens era valabil și pentru guvernul condus de Adrian Năstase, dar și pentru Asociația pentru Promovarea Tinerilor, înființată de pesediștii Cozmin Gușă, Ionuț Bazac și Victor Ponta. Iar parteneriatul Microsoft - Fujitsu Siemens pentru programul de burse al APT era cunoscut îndeaproape de Victor Ponta, membrul fondator care și prezentase public programul de burse.

Un martor al DNA confirmă rela­ția Victor Ponta-Claudiu Florică

Un martor al DNA confirmă rela­ția Victor Ponta-Claudiu Florică (con­form referatului DNA trimis Camerei Deputaților pentru a primi încuviințarea de a începe urmărirea penală în cazul fostului ministru Valerian Vreme): “Tot în 2004, Claudiu Florică s-a întâlnit cu Victor Ponta, care avea la acea vreme funcţia de şef al Corpului de Control al premierului Adrian Năstase, şi a încercat să-l determine pe Victor Ponta să demareze o anchetă a Corpului de Control la sediul Ministerului Educaţiei şi prin această presiune să oblige practic firma Siveco să reintroducă firmele protejate de Claudiu Florică în cele două extensii de contract, una în valoare de 20 milioane de dolari şi cealaltă de 96 milioane de dolari, semnate în timpul guvernării PSD. În schimbul acestei susţineri din partea lui Victor Ponta, Fujitsu Siemens Computers a dotat sediul Tineretului Social Democrat cu calculatoare Fujitsu Siemens în baza unei donaţii făcute prin partenerii Fujitsu Siemens Computers, de la acea dată”.


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Urlă Orban că i-au luat „dușmanii” partidul? Nu, știe că dosarele de la DNA ale Camarilei vor ieși pe piață cu…

2 Un nou cal troian al Rusiei? / Dezvăluiri despre cel care ar putea produce marele șoc în Europa câștigând președ…

3 Așa e! Aceste două cocini ar trebui închise! Iar imbecilii care i-au intoxicat pe români detestați public

4 Zvonuri...

5 Așa o fi?