EXPLOZIV Șefa Curții Supreme ridică sabia războiului cu PSD: Ar trebuie „discuții serioase” despre desființarea Secției Speciale

EXPLOZIV Șefa Curții Supreme ridică sabia războiului cu PSD: Ar trebuie „discuții serioase” despre desființarea Secției Speciale

EXPLOZIV Șefa Curții Supreme ridică sabia războiului cu PSD: Ar trebuie „discuții serioase” despre desființarea Secției Speciale.

Președintele Înaltei Curți, Cristina Tarcea, a spus luni, înaintea ședinței CSM, că dacă raportul GRECO recomandă desființarea Secției speciale pentru anchetarea magistraților (SIIJ), ar trebui să existe ”discuții serioase”.

”România este membră a UE și așa cum a ținut cont în etapa preaderării de toate recomandările și toată legislația europeană, ar trebui să procedeze în continuare la fel.  Să vedem raportul GRECO, iar dacă există o asemenea recomandare cred că trebuie să purtăm discuții serioase și sincere cu privire la acest aspect”, a spus Tarcea când a fost Întrebată despre obligativitatea respectării recomandărilor din raportul GRECO.

Dăncilă: Nu voi da OUG pentru desființarea Secției Speciale

 Premierul Viorica Dăncilă a declarat, duminică seara, la Antena 3, că Guvernul nu se amestecă în justiție, astfel că nu va da ordonanță de urgență pentru desființarea Secției Speciale și a precizat că nu înțelege de ce unii se tem de această secție, pentru că, dacă cineva a greșit, trebuie să și plătească.

 „S-a vrut un referendum ca Guvernul să nu mai dea OUG pe justiție. Aceleași persoane ne cer să dăm OUG ca să desființăm Secția Specială. Această secție a fost înființată, în justiție lucrurile trebuie să se desfășoare independent și noi să nu mai intervenim. Deci Guvernul României nu va da nicio ordonanţă de urgenţă pe justiţie şi asta însemnând că nu va da nici o ordonanţă referitoare la desfiinţarea secţiei speciale””, a afirmat Viorica Dăncilă.

În ceea ce privește raportul GRECO, ea a spus: „Vedem ce puncte putem îndeplini din raportul GRECO, vedem ce nu putem îndeplini. Și Franța are 11 puncte din raportul GRECO pe care nu le-a îndeplinit”.

Dăncilă a precizat că i-a cerut ministrului Justiției, Ana Birchall, un raport pentru desecretizarea raportului GRECO.

„Nu înțeleg de ce unii se tem de Secția Specială. Dacă cineva a greșit, trebuie să și plătească”, a declarat, de asemenea, Viorica Dăncilă.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...