EXPLOZIV/Așa o fi?

EXPLOZIV/Așa o fi?

Încă o dovadă apare în spațiul public despre puterea pe care o are în acest moment fostul lingău pesedist Dan Mihalache la palatul Cotroceni. Jurnalista Emilia Șercan  dezvăluie pe contul său de Facebook o serie de informații despre culisele numirii și păstrării în funcție a plagiatorului Petre Tobă, ministrul de interne din Guvernul Cioloș.

Iată postarea INTEGRALĂ

In urma cu o luna am primit o informatie care m-a ajutat sa gasesc explicatia de ce Petre Toba este in continuare in functia de ministru de Interne si nu a fost demis de premierul Dacian Ciolos dupa ce am publicat ancheta despre plagiatul tezei de doctorat a lui Apud Toba. Informatia initiala a fost ca Petre Toba a fost numit ministru la propunerea Cotroceniului. Mi s-a parut incredibil faptul ca presedintele Klaus Iohannis l-a numit pe Toba si ca tot el se opune demiterii acestuia. Plecand de la aceasta informatie am inceput sa sap, sa stau de vorba cu oameni, sa pun intrebari si sa conexez date, evenimente si fapte. Iar lucrurile arata asa:

Da, propunerea ca Petre Toba sa fie numit in functia de ministru de Interne a venit de la Cotroceni, dar nu de la Klaus Iohannis, asa cum am crezut eu initial, ci de la Dan Mihalache. Dan Mihalache este cel care a influentat numirea chestorului de politie Petre Toba in functia de ministru, o numire neuzuala avand in vedere ca este ofiter activ, iar cu o singura exceptie, dupa 1990, toti ministrii de Interne au fost civili. Si tot el se opune demiterii acestuia, Dacian Ciolos fiind legat de maini.

Petre Toba a fost numit ministru de Interne la propunerea lui Dan Mihalache via Gabriel Oprea. Gabriel Oprea e cel care l-a influentat pe amicul sau Mihalache, astfel incat Toba sa ajunga ministru de Interne. Tot prin Mihalache spera Gabriel Oprea in vara trecuta sa poata influenta numirea sa ca premier si chiar a fost la un pas sa-i iasa.

De ce era asa de important pentru Gabriel Oprea ca Petre Toba sa ajunga ministru de Interne? Pentru ca Toba este omul lui Oprea si pentru Oprea avea nevoie de un om de incredere care sa-i poata acoperi toate mizeriile facute de acesta in mandatul avut la Interne. Nu uitati ca plecarea lui s-a facut pe fondul protestului ‪#‎Colectiv‬, insa cu doar cateva zile inainte avusese loc accidentul mortal al politistului Cosmin Gigina, iar Oprea fusese chemat la Parchetul Tribunalului Bucuresti pentru declaratii. De altfel, Oprea este in acest moment urmarit penal in dosarul coloanelor oficiale.

Si cand a plecat de la Aparare, Oprea s-a ingrijit sa lase pe cineva convenabil in locul sau, si asa a ajuns ministru "omul de paie" Mircea Dusa, care a fost flancat de generalul Valeriu Nicut, cumnatul lui Oprea, si de generalul Vasile Ozunu Mihail, prietenul lui Oprea. Ambii sunt si acum in MApN in pozitii de conducere.

Repet, sunt informatii primite de surse diferite, adunate pe parcursul unei luni de zile. Una dintre surse, sursa guvernamentala, mi-a spus explicit ca premierul Dacian Ciolos nu-l poate demite pe Toba pentru ca a fost impus de la Cotroceni la cererea lui Dan Mihalache si nu poate trece peste acesta. Alta sursa mi-a spus ca acesta este motivul pentru care premierul Ciolos a cerut ca plagiatul sa fie dovedit printr-un verdict institutional in ideea de a se trage de timp.

Si acum, ultimul lucru, care nu face decat sa intareasca informatiile culese de la sursele cu care am stat de vorba: Dan Mihalache este membru in Academia de Stiinte ale Securitatii Nationale infiintata de Oprea, academie de unde primeste un salariu mediu pe economie (2.700 de lei) pe viata.

 




Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale