EXPLOZIV/CSM a intrat în GHEARELE PSD? Noi MODIFICĂRI SUSPECTE

EXPLOZIV/CSM a intrat în GHEARELE PSD? Noi MODIFICĂRI SUSPECTE

Dupa ce vineri, în secret, si cu omul lui Voiculescu, deputatul Ciucă, chemat la discutii, în CSM s-au discutat modificari suspecte care urmeaza sa fie aduse in Justitie, apar noi amanunte despre alte modificari. La fel de suspecte.

Fosti magistrati care au profesat minim 10 ani si au incetat aceasta activitate din motive neimputabile lor si avocatii cu o vechime in profesie de cel putin 18 ani ar putea intra in magistratura fara concurs, potrivit unor modificari legislative discutate in Comisia 1 a CSM.

Membri ai Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) au discutat, saptamana trecuta, in Comisia nr. 1, o serie de propuneri de modificare a Legii 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor.

Comisia CSM propune ca "persoanele care au ocupat minim 10 ani functia de judecator sau procuror, care si-au incetat activitatea din motive neimputabile, pot fi numite, fara concurs sau examen, in functiile vacante de judecator sau procuror, la instante sau parchete de acelasi grad cu cele unde au functionat sau la instante ori parchete de grad inferior".

De asemenea ar putea fi numite magistrati, fara concurs, "persoanele care au indeplinit functia de magistrat asistent la Inalta Curte de Casatie si Justitie cel putin 18 ani si care si-au incetat activitatea din motive neimputabile, precum si avocatii cu o vechime in profesie de cel putin 18 ani", potrivit unei alte propuneri de modificare.

In vederea numirii, aceste persoane ar urma sa sustina un interviu in fata plenului CSM.

Propunerile comisiei urmeaza a fi discutate in plenul CSM.


populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 „Sincer? Mi-e dor de ordine. Mi-e dor de Ceașescu” / „Șuca” a vrut să se bage și ea în seamă pe subiectul Beach, Please!, dar a scris greșit numele dict…

3 „După aceea, vor veni cu sutele” / Primele vești cu adevărat proaste pentru Rusia vin din Germania

4 ALERTĂ Simina Tănăsescu este noul președinte al CCR

5 De ce în România judecătorii se pensionează la 48 de ani. Cine au fost „băieții deștepți” care au dat legea și ce motive au avut