EXPLOZIV/DNA pregătește AUTOBUZUL pentru Secretariatul General al Guvernului Ponta!

EXPLOZIV/DNA pregătește AUTOBUZUL pentru Secretariatul General al Guvernului Ponta!

“Tigania” din dosarul instrumentat de catre procurorii anticoruptie si care ii are in centru pe deputatii Madalin Voicu si Nicu Paun va continua sa faca noi si noi victime. Pentru ca, dupa ce conducerea ANAF, in frunte cu chiar “nemuritorul” Gelu Diaconu, a fost decapitata pentru sprijinul illegal pe care se pare ca l-a acordat combinatiei cu pretinsa emancipare prin “reconversie profesionala” a mii de cetateni rromi, iata ca un nou val de suspecti cu nume grele si functii pe masura este pe cale de a intra in malaxorul Justitiei. Cu totii, in general, pentru comiterea acelorasi fapte de abuz in serviciu pentru sprijinirea retelei coordonate de catre influentul lider al minoritatii tiganesti, celebrul Nicky Scorpion. 

Iar dupa cum reiese din informatiile de ultima ora intrate in posesia noastra, cu aceasta ocazie se pare ca se va sparge, odata pentru totdeauna, si “buboiul” de la Secretariatul General al Guvernului. Al Guvernului Ponta, ce-i drept. Cert este ca in schema oficialitatilor la care s-a apelat pentru acordarea de fonduri pentru pretinsa calificare profesionala a unui numar urias de rromi, structurile de informatii par sa-l fi identificat atat pe Ion Moraru, fostul secretar general al Guvernului, pe care toti liderii politici il numeau cu teama drept “Nenea”, dar si pe mai multi inalti functionari din cadrul SGG. Si cum fosta echipa de conducere a SGG-ului face si obiectul altor anchete de coruptie, dupa cum „National”  a dezvaluit in exclusivitate, se pare ca DNA-ul va fi nevoit sa apeleze la serviciile unui autobuz pentru a putea asigura transportul impricinatilor la audieri.

Influenta ca la usa cortului 

Pentru a putea urni lucrurile astfel incat cursurile pentru calificarea profesionala a unei categorii considerata drept defavorizata, precum minoritatea rroma, sa se transforme intr-o adevarata “fabrica de bani” , cei considerati drept “creierii” intregii combinatii nu s-au sfiit sa apeleze la toate cunostintele pe care le aveau. Insa degeaba obtinusera sprijinul separat al unor ministri si alti inalti demnitari, daca nu reuseau sa miste hartiile si la Secretariatul General al Guvernului. Adica acolo unde fostul sef de cabinet al lui Nicu Ceausescu, Ion Moraru, era recunoscut de toata lumea drept “el lider maximo”, fara de care nicio initiativa guvernamentala nu putea fi promovata sau ingropata, dupa caz. Si uite asa, dupa cum sustin sursele noastre, cei care au incasat sume uriase pentru emanciparea pe hartie a rromilor au batut si la usa fostului secretar general al Guvernului, Ion Moraru. Cel care, asa dupa cum doar el stia sa o faca, prin intermediul oamenilor sai de incredere care erau postati pe toate functiile importante ale SGG-ului, ar fi girat si aceasta noua combinatie. Care, fara el, dupa cum le este acum cat se poate de clar si procurorilor, chiar nu avea cum sa se faca!

S-a dat drumul la rapoarte!

Deci, cat de curand, putem asista la completarea “lotului Madalin Voicu-Nicu Paun” si cu gasca lui “Nenea” Moraru. Insa, in ceea ce ii priveste pe membrii celei din urma grupari, lucrurile se pot complica serios, intrucat, cu foarte putina vreme in urma, structurile de informatii abilitate au dat drumul catre procurorii anticoruptie unor noi rapoarte incendiare care indica, fara putinta de tagada, jaful la care au fost supuse fondurile bugetare de catre chiar cei pusi sa le adminsistreze. Iar cel putin intr-unul dintre aceste rapoarte, capetele de afis sunt protejatii lui Ion Moraru de la RAAPPS, amanuntele fiind unele de-a dreptul incendiare si care au implicatii pana la cel mai inalt nivel. Deocamdata ne multumim sa precizam ca “victime colaterale” ale lacomiei  gruparii de la SGG au fost pe cale sa devina inclusiv demnitari din varful piramidei conducerii de stat. Dar cu privire la aceste situatii pur si simplu socante vom reveni atunci cand va fi oportun, fara a ingreuna astfel bunul mers al anchetei.

Se strange latul

De asemenea, extrem de interesant este si faptul ca, pe langa anchetele declansate de  catre DNA si rapoartele devastatoare ale structurilor de informatii, ample operatiuni de verificari au fost demarate si de catre Corpul de Control al premierului Dacian Ciolos. Asa ca, odata cu accesul inspectorilor guvernamentali la documentele SGG-ului, noi surprize neplacute pentru oamenii lui Ion Moraru pot iesi la iveala.  Cătălin TACHE



Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...