EXPLOZIV/Florin Georgescu, DEZVĂLUIRE INCREDIBILĂ despre DEPOZITELE din BĂNCI! MILIARDELE sunt tot la „EI”!

EXPLOZIV/Florin Georgescu, DEZVĂLUIRE INCREDIBILĂ despre DEPOZITELE din BĂNCI! MILIARDELE sunt tot la „EI”!

Dezvăluire incredibilă făcută de prim-viceguvernatorul BNR, fostul grangur PDSR Florin Georgescu! Grosul banilor din depozitele bancare sunt în posesia a doar 4 la sută dintre români! Persoanele fizice rezidente deţineau în bănci, la 31 decembrie 2015, un număr de 14,4 milioane de conturi, suma depozitelor înregistrate în aceste conturi fiind de 130,4 miliarde de lei, se arată într-o prezentare susţinută de Florin Georgescu, prim-viceguvernator BNR. 

Depozitul mediu se cifrează la 9.100 lei.

"În structură, conform principiului 1 om – 1 cont – 1 bancă, se înregistrează profunde disparităţi", spune prim-viceguvernatorul Băncii Naţionale a României, în lucrarea sa, prezentată la o conferinţă organizată recent de Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA).

Astfel, primii 66% dintre deponenţi, în ordinea crescătoare a depozitelor, deţin numai 1% din totalul depozitelor, având în conturi sume de până la 1.000 lei/deponent.

4% din persoanele cu depozitele cele mai mari deţin 67% din sumele depuse la bănci, având depozite de peste 50.000 lei. Din aceştia, 2% având depozitele cele mai mari (respectiv peste 100.000 lei) deţin 51% din economisire.

Persoanele cu depozite peste 500.000 lei reprezintă 0,1% din total şi deţin 13,6% din volumul economisirii.

94 persoane având depozite peste 10 milioane de lei deţin 2% din economisire, adică dublu faţă de prima grupă reprezentată de micii deponenţi în număr de 9,4 mil. persoane fizice, informează Florin Georgescu.

El a menţionat ca surse FGDB (Fondul de garantare a depozitelor în sistemul bancar) şi calcule proprii.



Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...