EXPLOZIV/Interviu cu „MORTUL” lui Gâdea care l-a întrebat pe ambasadorul american. Vrea înfruntare în direct cu viermele varanist!

EXPLOZIV/Interviu cu „MORTUL” lui Gâdea care l-a întrebat pe ambasadorul american. Vrea înfruntare în direct cu viermele varanist!

Ambasadorul Statelor Unite i-ar fi răspuns unui mort pe facebook la întrebarea despre Antena 3, a acuzat marți seară Mihai Gâdea, directorul general al postului din Băneasa care aparţine familiei lui Dan Voiculescu.Este vorba de un interviu online în care ambasadorul american la Bucureşti, Hans Klemm, a răspuns întrebărilor internauţilor.

Una din întrebări s-a referit la cazul Antena 3- ANAF. 

Antena 3 susține că poza de profil a celui care i-a pus întrebarea ambasadorului american despre postul familiei Voiculescu ar fi,de fapt, a unui student italian ucis la Cairo şi că profilul ar fi fals. Numele contului de facebook este Cezar Matei.

Flux24.  prezintă un interviu în exclusivitate cu aşa zisul MORT, care dezvăluie că doreşte să intre în direct la Antena 3  şi să explice despre ce e vorba în opinia sa. 

Mai mult acesta afirmă că a dorit marţi seară să intre în direct la Antena 3, dar ar fi fost refuzat de Mihai Gâdea, care l-ar fi şi blocat pe facebook. 

POVESTEA

Cezar Matei este numele contului de facebook. De pe acest cont ati pus marti o intrebare ambasadorului american la Bucureşti in cazul Antena 3- ANAF. Antena 3 afirma ca acesta ar fi un cont fals, iar fotografia de profil este a unui student italian ucis in Cairo. Cezar Matei este numele dvs? Fotografia este a dvs?

Nici fotografia si nici numele nu imi apartin. Desi am citit despre acel caz nefericit, in care Giulio Regeni a fost torturat si ucis cu salbaticie, nu i-am recunoscut poza atunci cand am downloadat-o de pe internet. Cu siguranta, nu as fi folosit aceasta poza de profil. Acum ca am aflat de la Antena3, m-am ambitionat sa nu o schimb, pentru ca nu consider ca am ranit pe cineva.

Atunci intrebarea e simpla: de ce nu v-ati folosit identitatea reala?

De fapt,nu prea folosesc Facebook-ul. Prea multa mizerie. Nu face bine psihicului.Cu toate acestea,am fost "obligat" de catre prieteni sa imi fac un cont. Fiind un fan al lui Mircea Badea (nu am urmarit stirile din preajma alegerilor din 2014,nu m-au interesat) am intrat intr'o zi pe pagina lui. Am ramas masca.Atatea manipulari de la un cineva pe care il consideram un om inteligent si integru. L-am apostrofat in comentarii,intr-un mod civilizat,crezand ca ceea ce vazusem in ziua respectiva pe pagina lui era o scapare... 

Şi ce s-a întâmplat apoi?

M-a blocat.Am ramas surprins.Atunci a fost prima data cand mi-am facut alt cont.Am postat in zilele urmatoare.Mi-am facut alt cont,am lasat alt comentariu.Fara injuraturi,instigari la ura,nici macar sarcasm malitios.M-a blocat din nou.Am inceput sa urmaresc pe sarite emisiuni ale Antenei3.Am ramas uimit.Nu semanau deloc cu ce vedeam eu inainte de alegerile prezidentiale.Uitandu-ma acum in trecut,mi se pare juvenil ce am facut.Dar uimirea ca sunt apostrofat cu atata ura de fanii A3 si numit securist,basist,drogat s.a.m.d. m-a facut sa vreau sa continui sa le demontez propaganda zilnica.Asa s-a nascut ultimul cont-Cezar Matei.Il foloseam exclusiv pentru a intra in discutii civilizate cu acei utilizatori pe care ii vedeam mai comunicativi si ceva mai dezghetati. Incet,incet,am inceput sa folosesc acest cont in fiecare zi,pentru a citi stiri si a fi la curent cu postarile oamenilor politici si de presa.Vazand propaganda Antenei3,am realizat ca informatia ma face puternic.Trebuia sa aflu cu cine votez la locale si parlamentare si de ce o fac.In fiecare zi ramaneam uimit de cat de jos poate decadea acest trust de presa.In ultima saptamana a aparut acest scandal,ANAF-Intact.Bineinteles ca am ramas scarbit in fata incercarilor patetice de a manipula populatia.Am urmarit cu atentie scandalul,taxand subtil orice postare ce manipula.Acum mi se pare stupid,nu mi-am facut multi prieteni,nu am convins multa lume ca este victima acestor josnici "jurnalisti".Intre timp am observat ca ambasadorul SUA organizeaza un webchat in care cere cetatenilor romani sa ii puna intrebari,carora le va raspunde in limita timpului disponibil. 

Şi?

Sunt cetatean roman.Intrebari pertinente aveam.Fostul cont mi-l inchisesem cu mult timp in urma.Sincer,nu mi-am imaginat ca se va ajunge aici.Nu stiam ca cel din poza de profil e mort.Nici nu eram constient ca sunt pe un cont fals.Utilizarea acestuia devenise rutina(uite de ce urasc retelele de socializare).Am pus o intrebare la care eu si multi dintre amicii mei asteptam cu sufletul la gura un raspuns.Dati-mi voie sa va spun ca nu ma asteptam sa fiu singurul care pune aceasta intrebare.Adica..am trait cu totii in aceeasi tara in ultimele 2 saptamani,nu?Dar uite ca am fost singurul si a raspuns.Fiind prima declaratie pe acest subiect,a fost preluata de intreaga presa.Ambasadorul american nu putea sa stie ca eu am folosit un cont fictiv.Trebuie sa imi fi prieten pentru a-si da seama.Dar penibila manipulare a lui Gadea&Co. ce a urmat a mers un pic prea departe.Chiar pana la "agenti secreti/securisti/Romania-Colonie Americana/spioni rusi/agenturi straine etc." L-au acuzat pe domnul Klemm ca a fabricat intreabarea.Nu este asa.Este o manipulare ordinara.Intreaga societate civila a asteptat un raspuns pe acest subiect din partea Ambasadei Statelor Unite ale Americii.

A FOST REFUZAT SĂ INTRE ÎN DIRECT LA ANTENA 3 

Am inteles ca i-ati transmis domnului Gadea un mesaj marti seara. Care era acesta?

Ca astept sa intru in direct prin telefon,pentru a ma apara si a informa telespectatorii ca li s-a distras atentia de la fondul intrebarii.O intrebare pe care nu am pus'o numai eu,ci intreaga societate.Doar ca eu am fost cel care a scris'o pe webchat'ul Ambasadei. 

De intrat, nu ati intrat pe post. V-a dat vreun raspuns?

Indirect.M-a blocat pe pagina lui de socializare.Nu detin un screenshot,dar au fost cateva zeci care mi-au vazut comentariile in care ii ceream sa imi permita sa ma apar.Sunt fericit ca l-am demascat in fata catorva telespectatori.
Unii afirma ca e ciudat ca foarte repede cei de la Antena si-au dat seama ca profilul este fals si au facut imediat legatura cu studentul italian ucis in Egipt. Cunoasteti pe cineva de la Antena 3?

Ati avut vreodata o legatura cu acest post in afara ca in trecut ati fost fanul lui Mircea Badea?

Daca luati in vedere miile de comentarii sterse in cateva minute de pe pagina lui Liviu Dragnea,o sa va dati seama ca nu este deloc ciudat.Au oameni pregatiti non-stop sa demonteze adevaruri sau minciuni imediat ce apar.Lor le-a luat 4 ore,din cate am inteles.Mircea Badea a fost cenzurat la 100 de minute.Si nu,nu cunosc pe nimeni din trustul Intact.Am fost doar fan al lui Mircea Badea. 

Vreti sa va devoalati identitatea?

Avand in vedere episodul scrisorii adresate fiicei jurnalistului Dan Tapalaga de catre Oana Stancu Zamfir,cred ca puteti intelege de ce este foarte periculos sa fii om simplu impotriva acestor jurnalisti.
Credeti ca un profil fals va poate ajuta? Sunt multi oameni care isi asuma opiniile...
Da,ajuta sa raman la un pseudonim pe internet.Chiar daca eu pot sa ma apar de atacurile lor,sunt oameni in jurul meu pe care vreau sa ii protejez.Va amintesc,din nou,scrisoarea monstruoasa adresata acelei fetite de 10 ani.Oamenii astia nu au scrupule.Nu poti rani ceea ce nu poti vedea.Pentru o intalnire televizata fata in fata cu Gadea,as renunta la identitatea falsa.Altfel,nu merita. 

Deci va asumati identitatea reala numai pentru o intalnire televizata fata in fata cu domnul Mihai Gadea? Sau si daca alte posturi tv va invita?

Orice alt jurnalist ce nu lucreaza la RTv sau Antena3 stie deja ca intreabarea era una fireasca si nu conteaza foarte mult cine a adresat-o.Nu as avea ce idee noua sa transmit.Singurul motiv pentru care as aparea la TV ar fi pentru a fi sigur ca ma adresez publicului care a cazut prada acestor monstrii : parintii si bunicii nostri. 

Cati ani aveti?

Implinesc 22 in aprilie.

Nu sunteti prea dur in afirmatiile despre parintii si bunicii nostri? Lumea are dreptul la propriile optiuni....

Cu siguranta.Daca mi-ar sta in putere,as lupta pentru asta.Nu este o gluma malitioasa,este ceva adevarat si in acelasi timp trist.Imi observ bunicii.Pe ai mei si ai celor apropiati mie.Am vazut mitingul de vinerea trecuta.Vorbind in cifre,cei mai afectati de propaganda Antenei3 sunt cei in varsta,care se simt parasiti de politicieni.Jurnalistii trustului Intact au observat asta cu mult timp in urma si profita meschin de pe urma temerilor batranilor.Acesti oameni sunt tinuti in saracie pentru a conta la vot.Daca oferi o pensie din care se poate trai,cum poti fi sigur ca mai vine lumea la tine sa ii dai sacose cu mancare?Cum sa mai castigi alegerile si peste 4 ani daca nu mai poti sa promiti ca maresti pensiile cu 100-200 de lei?

Traiti in Romania?

In acest moment,da.Ma pregatesc sa plec in vara.

In ce oras?

Timişoara.

Unde vreti sa plecati in vara?

La o sora, in SUA,cu o viza Work and Travel.Daca reusim sa rezolvam cu actele,este posibil sa raman acolo.

Sunteti constient ca daca nu va veti dezvalui identitatea veti alimenta speculatiile privind fantomele invocate de Antena 3? 

Da,sunt constient.Dar de asemenea consider ca daca ei nu imi ofera macar cateva minute intr'o interventie telefonica pot fi acuzati de manipulare.

Dar daca alta televiziune va ofera spatiu de emisie?

Repet .Faptul ca nu am siguranta ca voi fi privit de absolut toti cei care au cazut victime manipularilor din aceasta seara si de pana acum,ma face sa nu vreau sa apar la nicio alta televiziune.As face'o doar stiind ca o sa deschid ochii catorva persoane.Am si eu parinti,bunici.Este inuman ce fac acesti oameni prin intermediul unei televiziuni publice.Majoritatii telespectatorilor altor televiziuni nu le pasa cine a pus intrebarea,pentru ca nu cred intr'o armata de sute de mii de postaci platiti de SUA si Bruxelles.

Lasati loc la multe speculatii refuzand sa va asumati identitatea in alt loc decat A3...

Aceste speculatii nu sunt inghitite de categoria de public in care imi pun speranta ca va face la un moment dat ceva pentru schimbarea acestei tari.Cei care nu sunt indoctrinati de Antena3 nu au nicio scuza pentru a crede in speculatiile din jurul unei simple intrebari adresate intr'un eveniment de Q&A.

Numele ?

Robert V. B.




Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

3 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis