EXPLOZIV/Jegul și Tobă, BELIREA FINALĂ! DESECRETIZĂM, răspundem solicitării DNA!

EXPLOZIV/Jegul și Tobă, BELIREA FINALĂ! DESECRETIZĂM, răspundem solicitării DNA!

Jegul Oprea și Petre Tobă sunt aproape de a primi lovitura decisivă chiar de la urmașul lor în fruntea Ministerului de Interne. Dragoș Tudorache, omul pus de Dacian Cioloș la MAI, a anunțat că va da curs cererii DNA și va desecretiza documentele pe care Tobă a refuzat.

Dragoş Tudorache, ministrul Afacerilor Interne, a declarat într-un interviu acordat agenţiei de presă MEDIAFAX că există cadru legal pentru desecretizarea solicitată de DNA, precizând că în prezent MAI analizează în acest sens o cerere venită de la DNA. 

"Din punctul meu de vedere există cadru legal pentru desecretizarea documentelor. Trebuie parcurşi anumiţi paşi în desecretizare. Există, tocmai că există un cadru legal foarte bine definit raportat la etapele care trebuie urmate. Suntem acum în lucru, ne-a venit în mod formal cererea din partea DNA pentru desecretizare. Suntem acum în lucru urmând aceste etape care trebuie parcurse şi eu sper ca în cel mai scurt timp să fim în măsură să răspundem cererii DNA", a declarat Dragoş Tudorache.

Precizările au fost făcute în contextul în care Petre Tobă şi-a dat demisia din funcţia de ministru al Afacerilor Interne după ce DNA l-a acuzat de favorizarea infractorului, în legătură cu refuzul de desecretizare a unor documente privind activitatea Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă (DIPI).

În prezent, Petre Tobă este încadrat consilier în cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI), funcţie pe care o va ocupa până când DNA va pune în mişcare acţiunea penală.


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Jurnalist de investigații: Andreea Moldovan este în conexiune cu unul dintre cele mai mari holdinguri farma di…

2 Așa o fi?

3 Ar fi bomba anului, Gâdea și Ciuvică și-ar face seppuku în direct! / O va propune USR-PLUS pe Camelia Bogdan pen…

4 DNA l-a trimis în judecată pe europarlamentarul PSD Claudiu Manda, „Olguțul”

5 Așa o fi?