Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

EXPLOZIV/Moscheea ARE CERTIFICAT DE URBANISM!

Primaria Sectorului 1 a eliberat, in data de 11 aprilie 2016, certificatul de urbanism pentru moscheea pe care Muftiatul Cultului Musulman din Romania intentioneaza sa o construiasca pe Bulevardul Expozitiei nr. 22-30, potrivit unui comunicat de presa emis de institutie. Certificatul de urbanism este un act de informare obligatoriu, prin care autoritatea locala spune ce este permis sa se construiasca pe un teren si nu da beneficiarului dreptul de construire, fiind o etapa premergatoare eliberarii autorizatiei de construire. 

Potrivit art. 29 alin.1 din Legea nr. 350/2001 cu completarile si modificarile ulterioare "Certificatul de urbanism este actul de informare cu caracter obligatoriu prin care autoritatea administratiei publice judetene sau locale face cunoscute regimul juridic, economic si tehnic al imobilelor si conditiile necesare in vederea realizarii unor investitii, tranzactii imobiliare ori a altor operatiuni imobiliare, potrivit legii".

Primaria sectorului 1 a conditionat eliberarea autorizatiei de construire pentru lacasul de cult de aprobarea unui Plan Urbanistic Zonal.

"Avand in vedere ca amplasamentul pe care urmeaza sa fie construita moscheea este situat in zona CB5 "zona situata in afara perimetrului central, care grupeaza functiuni complexe de infrastructura municipala si supramunicipala" pentru autorizarea constructiei este necesara obtinerea unui Plan Urbanistic Zonal (PUZ), care intra in competenta exclusiva a Primariei Municipiului Bucuresti. Prin certificatul de urbanism, Primaria Sectorului 1 i-a comunicat Muftiatului Cultului Musulman din Romania ca urmatoarea etapa este obtinerea avizului de oportunitate al arhitectului sef al Primariei Capitalei, in scopul intocmirii Planului Urbanistic Zonal si aprobarii sale de catre Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB). Planul Urbanistic Zonal se supune dezbaterii publice, iar competenta asigurarii dezbaterii publice si realizarii procedurii de consultare a populatiei revine structurilor de specialitate din cadrul Primariei Municipiului Bucuresti. Totodata, facem precizarea ca documentatiile de urbanism de tip PUZ nu se supun aprobarii consiliilor locale de sector, ci sunt aprobate de catre Consiliul General al Municipiului Bucuresti. Numai dupa ce Municipalitatea va delibera si aproba Planul Urbanistic Zonal, beneficiarul constructiei va putea solicita Primariei Sectorului 1 eliberarea unei autorizatii de construire", spun reprezentantii Primariei sector 1. 

Muftiatul Cultului Musulman din Romania a depus, in data de 26 ianuarie 2016, la Primaria Sectorului 1, documentatia pentru eliberarea unui certificat de urbanism, etapa premergatoare obtinerii autorizatiei de construire.

"Intrucat documentatia depusa a fost incompleta, institutia noastra a transmis petentului o adresa de completare, prin care i s-a cerut precizarea scopului pentru care solicita eliberarea certificatului de urbanism, precum si prezentarea planurilor anexa, asa cum prevede legislatia in vigoare. La randul lor, reprezentantii cultului musulman au revenit cu o completare la documentatia de urbanism, in care au prezentat documentele solicitate. In aceste conditii, Primaria Sectorului 1 avea obligatia legala de a elibera certificatul de urbanism solicitat de beneficiarul constructiei", spun reprezentantii Primariei scetor 1.


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 PORNREVENGE. Site-urile porno sunt încă pline cu numele Anei Birchall

2 ALERTĂ Dragoș Anastasiu, patronul Eurolines, despre care se spune că va fi premierul României, a vândut afacer…

3 HOPA! Dan Turturică, veste proastă pentru „băieții” care-au pus mâna pe Dăncilă: SUA nu uită și nu iartă!

4 VIDEO Momentul când o jandarmeriță îl gazează mortal pe bărbatul din Vatra Dornei. Un martor a avertizat-o că …

5 Președintele, călcat în picioare după decizia CCR! Din păcate, Ioana Ene Dogioiu are dreptate!

recomandări

Te ia DNA: Emilian Gămureac

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Video incredibil cu un elefant surprins strângând gunoiul