EXPLOZIV/Penalul și Jegul, un NOU DOSAR?

EXPLOZIV/Penalul și Jegul, un NOU DOSAR?

Gabriel Oprea s-a învecinat timp de trei luni cu familia Ponta în Voluntari, dar i-a cumpărat terenul de 500 mp, l-a unit cu latifundia sa și a construit acolo o vilă de peste 600 mp cu piscină și teren de tenis, dezvăluie RISE Project. Sunt amănunte ce par a anunța un nou dosar... A închiriat apoi totul unei grădinițe și, în final, a donat copiilor săi întreaga proprietate de 3.295 mp. Gard în gard, se află un cartier de vile din vânzarea cărora generalul Oprea a încasat 2,5 milioane de euro în 2007. 

Construcția vilei din Voluntari a început în septembrie 2002, conform imaginilor arhivate de Google Earth. În 2004, vila, piscina și terenul de tenis erau deja finalizate.

RISE a descoperit în documente cadastrale că terenul de 3.295 de mp, situat pe strada Tudor Arghezi din Voluntari, este, de fapt ,o alipire de mai multe loturi cumpărate la pachet de Gabriel Oprea împreună cu afaceristul Dumitru Bucșaru.

Inițial, o bucată de 1.000 mp fusese revendicată și dobândită de trei localnici la jumătatea anilor ‘90. Oamenii au vândut în 2002: jumătate (500 mp) a ajuns la un samsar, cealaltă – la soții Victor Viorel Ponta și Elena Roxana Ponta.

Victor Ponta și fosta lui soție au fost doar trei luni proprietari de facto ai celor 500 mp. În acea perioadă, Ponta era șeful Corpului de Control al guvernului condus de Adrian Năstase, iar Gabriel Oprea – prefectul Capitalei (anterior – șef la Rezervele Statului, ulterior – la Interne, ministru delegat pentru administrație publică). În afară de partid, pe cei doi, Oprea și Ponta, îi mai lega ceva: în 2001, deci cu un an înaintea tranzacției din Voluntari, generalul botezase copilul soților Ponta. 

În 2005, Bucșaru iese din schemă, Oprea îi cumpără partea cu aproximativ 100.000 de euro și rămâne stăpân pe terenul de 3.295 mp, vila și piscina din Voluntari.

Când a lichidat șantierul, familia Oprea a închiriat proprietatea din Voluntari unei asociații non-profit care activează în domeniul educației private. Acum, Şcoala Primară „Questfield” funcționează acolo. 

Gabriel Oprea susține că a cumpărat terenul între 2002 și 2005, dar nu de la Victor Ponta. Nu ne-a spus însă de la cine, invitându-ne să-i consultăm declarațiile de avere. Numai că acest tip de documente nu specifică vânzătorii.

Fiind plecat din țară, Victor Ponta ne-a comunicat că preferă să-i transmitem în scris întrebările. N-a răspuns până acum.

Elena Roxana Ponta, fosta lui soție, figurează și ea în istoricul cadastral al proprietății din Voluntari, dar n-a vrut să comenteze: “Eu sunt despărțită de soțul meu de zece ani și chiar nu văd rostul acestui telefon”.

Loturile de teren din Voluntari care au fost sau sunt încă în proprietatea familiei Oprea au făcut parte din așa-numita Tarlaua 11. În imediata vecinătate se află celebrele terenuri MAPN care au ajuns fraudulos la Gigi Becali, la sfârșitul anilor ‘90.


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Fugarul Rizea îl dă în gât pe Adrian Năstase / Unde au fost dosite tablourile scumpe înainte de percheziți…

2 Bășiți aici! / „Declarația de la București” / Căcații stângii, acum ajunși bășini, vor să-l alunge pe Iohannis

3 Un zvon...

4 Ăștia o iau razna / Numire suspectă în Guvern pe filiera interlopului lui Cîțu / Cum, mă, să pui în locul unui pro…

5 Fiul patronului Cris-Tim, arestat pentru trafic de droguri