EY: Liderii financiari globali nu au încredere în calitatea datelor financiare generate de inteligenţa artificială

EY: Liderii financiari globali nu au încredere în calitatea datelor financiare generate de inteligenţa artificială

Şase din zece lideri financiari globali (60%) susţin că nu au aceeaşi încredere în calitatea datelor financiare generate de inteligenţa artificială la fel cum ar avea în informaţiile oferite de sistemele financiare tradiţionale, arată rezultatele studiului global privind procesul de raportare al companiilor, realizat de EY Financial Accounting Advisory Services (FAAS).

Potrivit cercetării, majoritatea liderilor financiari (79%) spun că deţin, în prezent, datele necesare care pot oferi investitorilor informaţiile pe care şi le doresc în privinţa culturii organizaţionale. În schimb, peste o treime (37%) dintre aceştia declară că au şi raportat indicatori cheie de performanţă (ICP) cuantificabili în acest domeniu.

Studiul relevă, totodată, că trei sferturi dintre liderii financiari intervievaţi au afirmat că investitorii acordă mai multă atenţie informaţiilor nefinanciare.

În acelaşi timp, 60% dintre directorii financiari au declarat că nu au aceeaşi încredere în calitatea datelor financiare generate de inteligenţa artificială precum în cea a datelor oferite de sistemele financiare existente. Principalele riscuri menţionate legate de transformarea datelor nefinanciare în informaţii raportabile sunt: păstrarea confidenţialităţii datelor (33%), securitatea datelor (29%) şi absenţa unor sisteme eficiente de management al datelor (21%) sau de control (17%), dedicate datelor nefinanciare.

În cadrul studiului intitulat "Este nevoie de un şoc cultural în procesul de raportare al companiilor?", au participat 1.000 de directori financiari sau controlori financiari ai unor mari organizaţii, cu venituri de peste 500 milioane de dolari americani, din 25 de ţări.

Peste jumătate dintre organizaţiile respondenţilor (55%) au venituri de peste 5 miliarde de dolari anual, iar 10% au venituri mai mari de 20 miliarde de dolari pe an. Respondenţii provin din America de Nord şi de Sud, Asia-Pacific, Europa, Orientul Mijlociu, India şi Africa (EMEIA) şi Japonia, desfăşurându-şi activitatea în 13 sectoare principale.

Cercetarea a fost realizată de Longitude în numele EY Global Financial Accounting Advisory Services (FAAS).

EY este una dintre cele mai mari firme de servicii profesionale la nivel global, cu 260.000 de angajaţi în peste 700 de birouri din 150 de ţări şi venituri de aproximativ 34,8 miliarde de dolari americani în anul fiscal încheiat la 30 iunie 2018.

Compania are în România birouri în: Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Iaşi şi Chişinău. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 „Am făcut ca Ceaușescu, am cumparat tot palierul”

2 „În toată istoria modernă a Europei nu a existat un urs care să atace și să-l mănânce pe om”

3 Impresiile unei românce care a locuit 5 ani în SUA, despre „visul american”: „După ce termini facultatea, devii imigrant și ești văzut mereu ca un imi…

4 VIDEO Sateliții arată cum China construiește o bază militară în munții Tadjikistanului, țară în care Rusia deține cea mai mare bază militară din străi…

5 „Este cumpărată de o lună, nu știu ce bagă în ele” / Roșia cumpărată de mai bine de o lună nu se descompune nici în bazinul pentru compost