Fanfara Ciocârlia în Austria

Fanfara Ciocârlia în Austria

Fanfara Ciocârlia și chitaristul Adrian Raso vor susține un concert vineri, de la ora 20,00, la Orpheum Graz, informează Institutul Cultural Român de la Viena, într-un comunicat transmis joi AGERPRES. Concertul, care are loc cu sprijinul ICR Viena, face parte din turneul mondial care cuprinde 38 de concerte susținute în 11 țări (China, Emiratele Arabe Unite, Germania, Cehia, Belgia, Luxemburg, Polonia, Statele Unite ale Americii, Olanda, Elveția și Ungaria).

Turneul a debutat în data de 20 ianuarie la HongKong Arts Festival și se va încheia pe 27 august la Hamburg.

Fanfara Ciocârlia a fost înființată în anul 1996 de inginerul de sunet și producătorul german Henry Ernst, care a reușit să convingă muzicieni din satul Zece Prăjini din județul Iași să se alăture proiectului său muzical.

Stilul muzical al fanfarei este inspirat din muzica tradițională românească, preluând elemente caracteristice spațiului balcanic (Turcia, Bulgaria, Serbia și Macedonia) și linii melodice inspirate din coloanele sonore ale filmelor realizate în Statele Unite ale Americii și India. Formația interpretează piese în limba română și romani, fiind cunoscută pentru muzica alertă, cu ritmuri complexe, interpretări solo de clarinet, saxofon și trompetă și pentru dese improvizații în timpul concertelor.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina