Farsă cu o explozie la Pentagon, virală pe internet. Bursa americană a căzut pentru scurt timp

Farsă cu o explozie la Pentagon, virală pe internet. Bursa americană a căzut pentru scurt timp

Imaginea se presupune că fost generată de inteligența artificială și explozia a fost dezmințită de departamentul de poliție.

Pentagonul

O farsă cu o explozie la Pentagon a devenit virală pe internet. Imaginea ar putea fi creată de instrumente de inteligență artificială.

Acest lucru nu a împiedicat să fie răspândită de zeci de conturi pe rețelele de socializare, iar bursa a căzut pentru scurt timp pe măsură ce știrea falsă s-a răspândit.

Imaginea a circulat pe Twitter și a fost dezmințită de poliție, potrivit insider.com.

"Nu există nicio explozie sau incident care să aibă loc la sau în apropierea rezervației Pentagonului și nu există niciun pericol imediat sau pericole pentru public", a scris pe Twitter poliția din Arlington.

Deși nu a fost confirmat dacă imaginea a fost realizată cu ajutorul instrumentelor de inteligență artificială, aceasta prezintă unele dintre caracteristicile imaginilor generate de IA.

De exemplu, coloanele de pe presupusa clădire din fotografia falsă variază în dimensiune, iar gardul pare să se amestece cu trotuarul în unele locuri.

Fotografia a fost răspândită de zeci de conturi pe rețelele de socializare, inclusiv RT, un cont de Twitter al mass-mediei de stat rusești cu peste 3 milioane de urmăritori - dar postarea a fost ștearsă între timp. Majoritatea celorlalte conturi care au redistribuit imaginea par să fie afiliate la conspirații sau la războiul din Ucraina.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”