FC Viitorul Constanța, campioană națională în premieră

FC Viitorul Constanța, campioană națională în premieră

FC Viitorul Constanța a câștigat în premieră titlul de campioană națională la fotbal, sâmbătă, după ce a învins-o pe CFR Cluj cu scorul de 1-0 (0-0), pe teren propriu, la Ovidiu, în etapa a 10-a a fazei play-off a Ligii I de fotbal, ultima a sezonului.

FC Viitorul, echipă antrenată și patronată de Gheorghe Hagi, a reușit o performanță istorică, grație golului marcat de Gabriel Iancu (65), dintr-un penalty acordat în urma unui duel între Ionuț Larie și Florinel Coman.

FC Viitorul are același număr de puncte în clasament ca FCSB, dar departajarea s-a făcut în urma rezultatelor directe din play-off, echipa lui Hagi câștigând cu 3-1 pe teren propriu și remizând la București, 1-1.

Pentru prima oară în ultimii 39 de ani trei echipe au avut șanse la titlu înaintea ultimei etape, FC Viitorul, FCSB și Dinamo.

FCSB a învins-o cu 3-0 pe CS Universitatea Craiova și a ocupat astfel locul al doilea în clasament. După ce a marcat două goluri, atacantul Denis Alibec a încheiat meciul în galeria ''roș-albaștrilor'', unde s-a dus după ce a fost schimbat.

Dinamo a remizat cu campioana de anul trecut, Astra Giurgiu, 1-1, în Ștefan cel Mare, încheind pe locul al treilea al podiumului.
FC Dinamo București — AFC Astra Giurgiu 1-1 (1-1), stadion "Dinamo" — București
Au marcat: Adam Nemec (40), respectiv Alexandru Ioniță II (32).
Arbitru: Istvan Kovacs (Carei); arbitri asistenți: Alexandru Cerei (Cluj-Napoca), Marius Nicoară (Drobeta-Turnu Severin); arbitru de rezervă: Andrei Florin Chivulete (București)
Observatori: Aron Huzu (Sibiu) — CCA, Viorel Anghelinei (Galați) — LPF

FC Viitorul Constanța — CFR 1907 Cluj 1-0 (0-0), Academia Gheorghe Hagi — stadion "Central" — Ovidiu
A marcat: Gabriel Iancu (65 — penalty).
Arbitru: George Cătălin Găman (Craiova); arbitri asistenți: Vasile Marinescu (București), Ciprian Florin Danșa (Oradea); arbitru de rezervă: George Rădulescu (București)
Observatori: Adrian Vidan (București) — CCA, Bogdan Buhuș (Bârlad) — LPF

FCSB — CS Universitatea Craiova 3-0 (3-0), "Arena Națională'' — București
Au marcat: Denis Alibec (18, 43), Antonio Jakolis (44).
Arbitru: Horațiu Mircea Feșnic (Cluj-Napoca); arbitri asistenți: Ovidiu Artene (Vaslui), Vladimir Urzică (Piatra Neamț); arbitru de rezervă: Marcel Bîrsan (București)
Observatori: Dan Victor Berbecaru (Râmnicu Vâlcea) — CCA, Ion Craiu (București) — LPF

AGERPRES (editor: Mihai Țenea, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…