Felix Stroe: În anul 2018 vom da în folosință cel puțin 150 de kilometri de autostradă

Felix Stroe: În anul 2018 vom da în folosință cel puțin 150 de kilometri de autostradă

Ministrul Transporturilor, Felix Stroe, a declarat marți, pe șantierul autostrăzii Lugoj - Deva, că anul viitor vor fi dați în folosință cel puțin 150 de kilometri de autostradă, în acest sens el precizând că majoritatea problemelor care țin de birocrație s-au rezolvat.

Ministrul s-a arătat nemulțumit de întârzierile de pe șantierele autostrăzii Lugoj — Deva, arătând că lucrările sunt întârziate din lipsa organizării, deoarece finanțarea din partea Uniunii Europene a existat, iar toate plățile s-au făcut la timp.

"Păcat că anul acesta am pierdut timpul, pentru că majoritatea problemelor birocratice s-au rezolvat. Nu am folosit timpul eficient, dar în ce privește anul 2018, va fi un an de boom. În mod realist, nici nu ne gândim ca în anul 2018 să nu dăm în folosință 150 de kilometri de autostradă, cel puțin. Aceasta este misiunea Ministerului Transporturilor pentru 2018, concomitent cu reabilitarea activității căilor ferate și realizarea dragajului pe Dunăre", a spus Felix Stroe.

El a precizat că se referă la toate șantierele unde se execută lucrări de construcție la autostrăzi, iar pentru atingerea scopului enunțat se va lucra "zi și noapte".

De asemenea, directorul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Ștefan Ioniță, și secretarul de stat Mircea Biban vor trebui să facă analize săptămânale ale progresului lucrărilor, la fața locului, ministrul Stroe menționând că o dată pe lună va fi prezent și el la aceste ședințe.

"Voi acționa zi și noapte, fără sâmbătă, fără duminică, pentru acest deziderat (150 de kilometru de autostradă finalizați, n.r.). La Ministerul Transporturilor, de cinci zile, s-a schimbat programul de muncă. Ziua de muncă începe la 7,30, pentru factorii decidenți, și se termină noaptea târziu. Se vor folosi și zilele de sâmbătă și duminică. Nu în birou, biroul va fi aici sau în altă parte, pe autostrăzi, pe căile ferate, la metrou, acolo ne veți întâlni", a adăugat Stroe.

Ministrul Transporturilor a fost prezent marți pe șantierul autostrăzii Lugoj — Deva, prilej cu care constructorii și directorul CNAIR, Ștefan Ioniță, i-au prezentat stadiul în care se află loturile în lucru. Astfel, lotul 4 ar putea fi gata în martie — aprilie 2018, iar lotul 3 în luna septembrie 2018, în acest ultim caz ministrul Transporturilor solicitând ca lucrările să fie finalizate la data de 31 mai 2018.

AGERPRES/(A, AS — autor: Sorin Blada, editor: Nona Jalbă, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...