Fenomenul de pe cerul Americii care i-a surprins pe privitori. Ce sunt norii fluctus VIDEO

Fenomenul de pe cerul Americii care i-a surprins pe privitori. Ce sunt norii fluctus VIDEO

Mai multe persoane din statul american Wyoming au surprins fotografii ale unei formațiuni rare de nori care se prăbușesc la orizont precum valurile oceanului.

Fenomenul a fost vizibil marți deasupra crestei Munților Bighorn din orașul Sheridan.

Cunoscute sub numele de instabilitatea Kelvin-Helmholtz, acestea se formează atunci când un curent de aer mai rapid se deplasează deasupra aerului ascendent de dedesubt.

„O parte din frumusețea norilor Kelvin-Helmholtz constă în faptul că aceștia pun într-adevăr în evidență fluiditatea atmosferei. Mă bucur că și alții se pot bucura acum de această experiență”, a declarat Rachel Gordon, fotografa care a surprins fenomenul, conform BBC.

Fenomen pe cerul Americii. FOTO Rachel Gordon

Formațiunea de nori poartă numele oamenilor de știință Lord Kelvin și Hermann von Helmholtz, care au studiat fizica din spatele acestui fenomen.

Specialiștii din Marea Britanie descriu astfel de formațiuni ca fiind bijuteria coroanei în colecțiile multor observatori de nori.

Cunoscuți și sub numele de nori fluctus, aceștia sunt văzuți ca o posibilă sursă de inspirație pentru pictura lui Van Gogh "Noaptea înstelată".

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Lupta pentru Marea Neagră nu s-a încheiat

2 Rareș Bogdan, mesaj în miez de noapte!

3 Fostul slugoi al Elenei Udrea și-a cumpărat o vilă de 352 de metri pătrați în Belgia

4 Judecați voi...

5 Se retrag „Piedonii”? / De două zile sunt mucles...