Fenomenul de pe cerul Americii care i-a surprins pe privitori. Ce sunt norii fluctus VIDEO

Fenomenul de pe cerul Americii care i-a surprins pe privitori. Ce sunt norii fluctus VIDEO

Mai multe persoane din statul american Wyoming au surprins fotografii ale unei formațiuni rare de nori care se prăbușesc la orizont precum valurile oceanului.

Fenomenul a fost vizibil marți deasupra crestei Munților Bighorn din orașul Sheridan.

Cunoscute sub numele de instabilitatea Kelvin-Helmholtz, acestea se formează atunci când un curent de aer mai rapid se deplasează deasupra aerului ascendent de dedesubt.

„O parte din frumusețea norilor Kelvin-Helmholtz constă în faptul că aceștia pun într-adevăr în evidență fluiditatea atmosferei. Mă bucur că și alții se pot bucura acum de această experiență”, a declarat Rachel Gordon, fotografa care a surprins fenomenul, conform BBC.

Fenomen pe cerul Americii. FOTO Rachel Gordon

Formațiunea de nori poartă numele oamenilor de știință Lord Kelvin și Hermann von Helmholtz, care au studiat fizica din spatele acestui fenomen.

Specialiștii din Marea Britanie descriu astfel de formațiuni ca fiind bijuteria coroanei în colecțiile multor observatori de nori.

Cunoscuți și sub numele de nori fluctus, aceștia sunt văzuți ca o posibilă sursă de inspirație pentru pictura lui Van Gogh "Noaptea înstelată".

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Au dat-o la ziar! / „Nu mai urla când faci sex!” / Anunțul pus pe ușa unui apartament din Turda

2 Victor Pițurcă și șeful Romarm au fost reținuți de DNA

3 Ce ne așteaptă după ciclonul polar. Vreme siberiană în România: când se mai anunță căderi masive de zăpadă

4 „Boris, nu vreau să vă fac rău, dar cu o rachetă ar dura un minut” / Dezvăluiri fără perdea despre Putin făcute de Boris Johnson

5 Voi ce părere aveți? / Text controversat al psihiatrului-vedetă Gabriel Diaconu, care o apără pe doctorița șpăgară de la Suceava