Fifor, idiotul României, lăudat deja de ruși! Oficial al Ambasadei: „Mulţumesc, domnule Fifor! Declarația e încă o dovadă că scutul din Deveselu reprezintă o ameninţare directă la adresa Rusiei”

Fifor, idiotul României, lăudat deja de ruși! Oficial al Ambasadei: „Mulţumesc, domnule Fifor! Declarația e încă o dovadă că scutul din Deveselu reprezintă o ameninţare directă la adresa Rusiei”

Fifor, idiotul României, lăudat deja de ruși! Oficial al Ambasadei: „„Mulţumesc, domnule Fifor! Declarația e încă o dovadă că scutul din Deveselu reprezintă o ameninţare directă la adresa Rusiei”.

„Declarația lui Fifor este încă o dovadă că scutul american din Deveselu reprezintă o ameninţare directă şi imediată la adresa securităţii naţionale Federației Ruse”, a scris miercuri pe contul personal de Facebook Pavel Alekseenko, oficial de prim rang al Ambasadei Ruse la București.

”Mulțumesc, dle Fifor pentru adevărul spontan”, a mai scris joi Pavel Alekseenko pe contul său.

Diplomatul rus a postat pe contul său și un articol publicat de Sputnik, portavocea propagandei ruse în România.

Alekseenko apare pe lista oficială a diplomaților de la Ambasada Federației Ruse din București.

De remarcat că Ambasada Rusiei nu a avut până la această oră nici o reacție oficială.

Ministrul apărării, Mihai Fifor a declarat marți seara la Antena 3 că România are în baza miliară de la Deveselu rachete balistice. Or, în baza de la Deveselu sunt rachete interceptoare, nu balistice. Practic, Fifor a spus exact ceea ce Rusia susține, în mod fals, de ani buni. Fifor a revenit astăzi cu precizări, spunând că a fost o eroare de comunicare sau de înțelegere.

Băsescu îi cere demisia

 Fostul președinte, Traian Băsescu, i-a cerut miercuri demisia ministrului apărării, Mihai Fifor, în urma afirmației făcute de acesta că la baza militară de la Deveselu ar exista rachete balistice (ofensive) și nu doar interceptori de rachete (defensivi).

”Mihai Fifor, afară din guvern! N-am crezut că cineva poate face declaraţii mai dăunătoare ţării decât Petre Daea. Şi totuşi, alături de Daea, Mihai Fifor, ministrul Apărării, reuşeşte să facă cea mai ticaloasă şi greşită declaraţie postdecembristă. El afirmă nici mai mult, nici mai puţin că în baza militară de la Deveselu, România ar deţine rachete balistice. Confirmă astfel afirmaţiile făcute frecvent de Vladimir Putin, Serghei Lavrov, Serghei Şoigu şi mulţi alţi deminitari ruşi care încearcă să decredibilizeze realitatea că la Deveselu este instalat un sistem de apărare antirachetă defensiv şi nu un sistem ofensiv”, a scris Băsescu pe Facebook.

Fostul președinte îl mai acuză pe ministrul Apărării că, prin afirmaţia făcută, confirmă încălcarea gravă a acordurilor dintre SUA, NATO și Rusia cu privire la reducerea armamentelor, acorduri aflate în vigoare.

”Cu certitudine afirmaţia lui Mihai Fifor este o prostie, rachetele de la Deveselu sunt rachete interceptoare defensive, fără potenţial explozibil şi care sunt menite să distrugă cinetic eventuale rachete balistice cu raza lungă şi medie de acţiune, lansate de Iran sau Coreea de Nord având ca ţintă teritorii ale statelor membre NATO. Prin afirmaţia sa, Mihai Fifor a alimentat propaganda rusă care încearcă să găsească justificări pentru încălcarea acordurilor cu SUA şi NATO în vederea amplasării de armament în Crimea. Mai mult, afirmaţia lui Fifor are darul de a decredibiliza România şi SUA în faţa propriilor aliaţi, care ar putea crede că i-am dezinformat asupra instalaţiilor de la Deveselu”, a mai scris Traian Băsescu.

”Mihai Fifor a devenit cel mai puternic aliat al Federaţiei Ruse în decredibilizarea deciziilor strategice ale României, SUA si NATO Eu nu pun mâna în foc că Mihai Fifor a făcut doar o gafă. Afară din Guvern , Mihai Fifor”, a conchis fostul președinte.

 
 





Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…