Firea: Primarul General, pus în situația de a da declarații în fața Poliției pentru abuz în serviciu, în problema dosarelor de restituire

Firea: Primarul General, pus în situația de a da declarații în fața Poliției pentru abuz în serviciu, în problema dosarelor de restituire

Primarul General al Capitalei a fost pus în situația de a da declarații în fața Poliției pentru abuz în serviciu și pentru nerespectarea unei hotărâri judecătorești, a declarat, joi, edilul Bucureștiului, Gabriela Firea.

 Ea a precizat că au existat multe persoane care au sesizat Avocatul Poporului cu privire la faptul că trenează dosarele lor pe Legea 10 a restituirii proprietăților abuziv confiscate de regimul comunist.

"Chiar ne-am confruntat în ultima perioadă cu o situație destul de neobișnuită în care Primarul General al Capitalei practic a fost pus în situația de a da declarații în fața Poliției pentru abuz în serviciu și pentru nerespectarea unei hotărâri judecătorești pentru că unii dintre petenți consideră că dosarul lor e puțin mai important decât dosarul altor cetățeni și ar dori să fie tratat cu prioritate. Cel puțin în ceea ce mă privește, nu dorim să dezavantajăm pe nimeni, nu dorim să creăm discriminări, nu considerăm că sunt cetățeni din București de gradul I, II, III, ci toți cetățenii sunt egali și în fața instituției și în fața legii și mă străduiesc să fie același lucru imprimat și în activitatea funcționarilor, iar toți să se simtă tratați egal cu mult respect și cu mult profesionalism atunci când vin la Primăria Generală", a spus Firea, la un eveniment organizat cu ocazia împlinirii a 20 de ani de la înființarea instituției Avocatului Poporului.

Ea a explicat că, atunci când a devenit primar, la Primărie erau 3.000 de dosare ale unor bucureșteni care așteptau restituirea unui teren sau imobil.

"600 au deja o hotărâre definitivă și irevocabilă, dar funcționarii nu au voie să prioritizeze aceste dosare în funcție de insistența cetățenilor, ci trebuie să respecte cronologia depunerii acelor contestații, sesizări, solicitări", a menționat Gabriela Firea.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 I-a mirosit pe ruși? / Adelin Petrișor a demisionat de la Euronews România cu doar câteva zile înainte de lansarea postului

2 VIDEO Priviți, 7 lovituri „chirurgicale” aplicate de ucraineni unităților ruse ascunse printre casele unui sat

3 „Toaleta de pe plajă a fost distrusă” / Mesajul ucrainenilor după un atac rusesc cu rachete Kalibr asupra Odessei

4 „Elitele GRU şi FSB cred că Putin a pierdut războiul. Ele văd o lovitură de stat ca pe o posibilitate realistă”

5 „Navele rusești nu vor avea unde să se ascundă în Marea Neagră”