Firea: Primarul General, pus în situația de a da declarații în fața Poliției pentru abuz în serviciu, în problema dosarelor de restituire

Firea: Primarul General, pus în situația de a da declarații în fața Poliției pentru abuz în serviciu, în problema dosarelor de restituire

Primarul General al Capitalei a fost pus în situația de a da declarații în fața Poliției pentru abuz în serviciu și pentru nerespectarea unei hotărâri judecătorești, a declarat, joi, edilul Bucureștiului, Gabriela Firea.

 Ea a precizat că au existat multe persoane care au sesizat Avocatul Poporului cu privire la faptul că trenează dosarele lor pe Legea 10 a restituirii proprietăților abuziv confiscate de regimul comunist.

"Chiar ne-am confruntat în ultima perioadă cu o situație destul de neobișnuită în care Primarul General al Capitalei practic a fost pus în situația de a da declarații în fața Poliției pentru abuz în serviciu și pentru nerespectarea unei hotărâri judecătorești pentru că unii dintre petenți consideră că dosarul lor e puțin mai important decât dosarul altor cetățeni și ar dori să fie tratat cu prioritate. Cel puțin în ceea ce mă privește, nu dorim să dezavantajăm pe nimeni, nu dorim să creăm discriminări, nu considerăm că sunt cetățeni din București de gradul I, II, III, ci toți cetățenii sunt egali și în fața instituției și în fața legii și mă străduiesc să fie același lucru imprimat și în activitatea funcționarilor, iar toți să se simtă tratați egal cu mult respect și cu mult profesionalism atunci când vin la Primăria Generală", a spus Firea, la un eveniment organizat cu ocazia împlinirii a 20 de ani de la înființarea instituției Avocatului Poporului.

Ea a explicat că, atunci când a devenit primar, la Primărie erau 3.000 de dosare ale unor bucureșteni care așteptau restituirea unui teren sau imobil.

"600 au deja o hotărâre definitivă și irevocabilă, dar funcționarii nu au voie să prioritizeze aceste dosare în funcție de insistența cetățenilor, ci trebuie să respecte cronologia depunerii acelor contestații, sesizări, solicitări", a menționat Gabriela Firea.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Polițistul care și-a arestat șeful, după ce l-a prins băut la volan. „Nu-mi pasă dacă ești președintele”

2 Palatul Buckingham a ajuns la o înțelegere cu Harry și Meghan: Nu mai plătesc chirie dacă locuiesc la Frogmore Cottage

3 Cum va fi vremea de Paște. Meteorolog: „Veștile nu sunt chiar atât de bune“. Unde va fi cel mai cald

4 Horoscopul zilei / luni, 20 martie. Leii trebuie să reia legătura cu prietenii pe care i-au ignorat

5 Priviți ce-au scos turcii din „cutia cu maimuțe”!