Florin Andone va juca la EURO 2016 cu un bandaj special la mâna dreaptă

Florin Andone va juca la EURO 2016 cu un bandaj special la mâna dreaptă

Fotbalistul echipei naționale a României Florin Andone va juca la EURO 2016 cu un bandaj special la mâna dreaptă, asemănător cu cel al lui Denis Alibec, a anunțat, sâmbătă, președintele FRF, Răzvan Burleanu.

Președintele a menționat că accidentarea la mână a lui Andone de vineri seara nu a pus sub semnul întrebării prezența atacantului la Campionatul European din Franța.

'Nu e o situație foarte îngrijorătoare, e o situație similară cu cea a lui Denis Alibec. Astăzi a plecat la prima oră comunicarea către UEFA pentru că va trebui să beneficieze de un sistem de protecție a mâinii, identic cu cel al lui Denis Alibec. Bineînțeles că nu e foarte îmbucurător să nu îi ai pe toți jucătorii 100 la sută la capacitatea lor fizică. Nu se pune problema absenței lui. Florin Andone va merge la Campionatul European, el este un jucător foarte important. Doar că va trebui să poarte un bandaj special precum cel al lui Denis Alibec. Se întâmplă lucruri din acestea și e păcat că se întâmplă în meciuri de pregătire', a spus Burleanu.

Fotbalistul Florin Andone a fost transportat imediat după amicalul de vineri seara România — Georgia (scor 5-1) la Spitalul Militar din București pentru investigații amănunțite la mâna dreaptă, el fiind suspect de fractură la unul dintre degete. Titular în meciul amical cu Georgia, atacantul Florin Andone a evoluat cu un bandaj la mâna dreaptă. În minutul 63, el a fost înlocuit cu Alexandru Chipciu.

În altă ordine de idei, președintele Răzvan Burleanu a afirmat că nu știe dacă vreunul dintre cei cinci jucători care nu vor face parte din lotul României a acceptat invitația federației de a merge la EURO 2016. 'Nu am primit această informație, colegii mei se ocupă. Există o invitație adresată lor, mâine dacă doriți pot să confirm dacă vreunul dintre cei cinci va merge în Franța. Dar nouă ni s-a părut un gest de normalitate (n.r. — să îi invităm) pentru că ei au luat parte la această pregătire, iar unii dintre ei au fost și în campania de calificare', a afirmat președintele.

Întrebat dacă foști jucători importanți ai echipei naționale a României precum Adrian Mutu au fost invitați de FRF la EURO 2016, Burleanu a răspuns: 'O să îi regăsiți în delegație pe Belodedici, Vlădoiu, Țicleanu. Ne-ar fi fost destul de dificil să facem invitații, unde ar fi trebuit să ne oprim? Și atunci, orice solicitare de bilete o satisfacem fără probleme. Dar altfel e foarte dificil din punct de vedere organizatoric'.

Echipa națională de fotbal a României, calificată la un turneu final după opt ani, va juca meciul de deschidere la EURO 2016, contra Franței, echipa gazdă (10 iunie, Stade de France, 22,00). România va mai întâlni în Grupa A echipele Elveției (15 iunie) și Albaniei (19 iunie).

AGERPRES (editor: Marius Țone, editor online: Irina Giurgiu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 De citit! / Cele patru dorințe care stau la baza comportamentului uman / Memorabilul discurs al lui Bertrand Russe…

2 Fiul sultanului din Brunei, unul dintre cei mai bogați oameni din lume, a murit la 38 de ani

3 VIDEO Vicepreședintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului, chef la Runcu la ziua unui conda…

4 Donald Trump ar fi folosit din nou o dublură în locul soției sale. Cum arată Melania în ultimele imagini deven…

5 Valentino Gogu, un român de 72 de ani care fugit în anii 80 în America, a rămas fără job după închiderea emble…