Florin Cîțu: Nu a fost nicio gaură în buget

Florin Cîțu: Nu a fost nicio gaură în buget

Senatorul PNL Florin Cîțu a declarat miercuri că nu a fost nicio gaură în bugetul pe 2016, așa cum a afirmat președintele PSD, Liviu Dragnea.

 "La începutul lunii ianuarie, domnul Liviu Dragnea declara că a descoperit o gaură imensă în execuția bugetului din 2016. De aici s-a declanșat un val de acuze din partea PSD la adresa guvernării Cioloș. (...) O declarație iresponsabilă a domnului Liviu Dragnea a pus pe jar nu doar membrii Parlamentului, dar și o serie de alte instituții de stat angrenate în acel moment în procesul elaborării bugetului pentru 2017. (...) România se împrumută acum mai scump ca acum 2 luni și nimeni nu răspunde pentru asta. Pentru a elucida acel mister al găurii a fost constituită o comisie care a audiat persoane, a întocmit un raport și care a avut ca finalitate concluzia că declarația dvs. a fost doar o petardă. Nu a fost nicio gaură la buget, a fost doar o petardă pentru a ascunde ceea ce am denumit jaful perfect. O înscenare care include, în opinia mea, falsificarea datelor de cei de la Comisia Națională de Prognoză, ordonanțele 6 și 9, ingerințele la limita legalității a Curții de Conturi, care s-a și antepronunțat, prin control operativ, și a culminat cu ordonanța 13 care a scos populația în stradă", a spus Cîțu, în plenul comun al Parlamentului, în cadrul dezbaterilor pe tema raportului Comisiilor de buget cu privire la rectificările bugetare din anul 2016.

El a adăugat că un fapt "nemaivăzut până acum" este cel potrivit căruia Comisia Națională de Prognoză a preluat datele din programul PSD, chestiune ilegală.

"Pentru prima dată în istoria post decembristă a României ați elaborat și aprobat un program de legi care vă ajută să nu răspundeți penal pentru adevărata gaură pe care urmează să o dați. Declarația dvs. a făcut să crească costul împrumuturilor pentru finanțarea deficitului de 24 de miliarde în 2017, deocamdată, cu jumătate de punct procentual, dar doar în două luni. În luna martie, Ministerul de Finanțe a fost nevoit să anuleze două licitații, bani de care avea nevoie pentru a finanța deficitul", a arătat Cîțu.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Schimbarea importantă făcută de Loteria Română în Săptămâna Mare

2 Horoscop vineri, 3 mai 2024. Cei din zodia Berbec fac o schimbare în viață, iar Scorpionii ignoră sfatul partenerului

3 VIDEO Cea mai mare afacere a Securității / „Era o adevărată fabrică de bani. Nu știu dacă mai era cineva în România acelor ani care să câștige atât de m…

4 VIDEO Ce a căutat Piedone la Istanbul?

5 S-a dat „liber la Rusia”? / „Sunt deja țări care au furnizat Ucrainei aceste arme fără condiții”