Florin Cîțu, prietenul soțului SALTELISTEI și un acerb critic al lui Isărescu, FRUNTAȘ pe listele PNL

Fostul bancher Florin Citu va ocupa locul al doilea (eligibil) pe listele PNL Bucuresti pentru Senat, au declarat pentru HotNews.ro surse liberale. Reputatul chirurg Leon Danaila (83 de ani) va deschide lista la Senat, iar Adriana Saftoiu va fi prima pe lista de candidati la Camera Deputatilor. Citu, fost economist sef al ING, a fost dat afara in urma atacului speculativ pe leu din 2008. El este un prieten apropiat al lui Lucian Isar, sotul Alinei Gorghiu.

Citu s-a remarcat in ultimii ani prin critici dure la adresa BNR si a guvernatorului Mugur Isarescu, alaturi de alti lideri liberali si asociati ai acestora: Lucian Isar, Daniel Zamfir, Gheorghe Piperea.

Lista de candidati pentru circumscriptia din Capitala precum si celalalte liste care nu fusesera deja validate, pentru circa 6 alte judete, vor fi validate in putin timp de Biroul Politic al PNL, reunit la ora 13.00.

La Senat, pe locul trei se va afla arhitecta Hildegard Brandl, potrivit News.ro, urmata de psihologul Mirela Zivari.

La Camera Deputatilor vor candida Adriana Saftoiu - cap de lista, urmata de fostul ministru al Santatii Eugen Nicolaescu, deputat si vicepresedintele PNL Bucuresti Ovidiu Raetchi, deputat. Pe lista ar urma sa figureze si presedintele Organizatiei femeilor liberale, Cristina Traila, Florin Alexe si Sulfina Barbu.

Leon Danaila s-a nascut in 1933 si este absolvent al Facultatii de Medicina din Iasi (1958) si al Facultatii de Filozofie-Psihologie din Bucuresti. Din anul 1961, este medic neurochirurg la Spitalul "Gh. Marinescu" din Bucuresti.

In perioada 1994-1995 a fost director general al Spitalului "Gh. Marinescu" din Bucuresti, iar din 1995 pana in 2004 a fost director general adjunct al Institutului de boli Cerebrovasculare "Vlad Voiculesu' din Bucuresti, noteaza News.ro.

In anul 1981, a infiintat prima sectie de neurochirurgie vasculara si microneurochirurgie vasculara din tara care se mentine si in prezent.

A fost directorul departamentului de Neurochirurgie din cadrul Facultatii de Medicina Carol Davila din Bucuresti (1992-2004) si seful Clinicii II Neurochirurgie vasculara de la Institutul de Boli Cerebrovasculare (IBCV) pe care o conduce din anul 1981. A fost presedinte pe tara a comisiei de neurochirurgie din cadrul Ministerului Sanatatii (1990-2004) si presedinte pe tara a comisiei din Ministerul Sanatatii care aproba plecarea in strainatate a diferitelor persoane pentru tratament neurochirurgical (1990-2004). Presedintele al comisiei de Neurochirurgie pe tara de la Institutul de Medicina Legala din 1996.

Galerie foto și documenteTrimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ / Expert biolog de la Rutgers University subliniază că virusul ar putea să se fi scurs de la Institut…

2 VIDEO Priviți! Aceste specimene tocmai au intrat în țară! Ascultați ce spun!

3 VIDEO Primarul PSD al comunei tulcene Crişan a fost arestat preventiv după ce a fost prins în flagrant luând m…

4 VIDEO Imagini fără precedent pe timp de pace! Priviți imaginile cu căpitanul portavionului USS Theodore Roosev…

5 Profesorul Sarafoleanu / Marii noștri epidemiologi nu sunt puși unde trebuie. Aș vrea să-i văd în jurul președi…

recomandări

Te ia DNA: ISU

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Inspirație de weekend