Florin Ghiulbenghian a fost audiat la Comisia parlamentară pentru controlul SRI

Florin Ghiulbenghian a fost audiat la Comisia parlamentară pentru controlul SRI

Florin Ghiulbenghian a fost audiat marți la Comisia parlamentară pentru controlul SRI, unde a prezentat o serie de cazuri în care sunt implicați ofițeri ai Serviciului Român de Informații.

 "Astăzi (marți — n.r.) am avut audierea domnului Florin Ghiulbenghian. Domnia sa ne-a trimis o adresă în care ne-a solicitat să fie audiat pentru că are destul de multe elemente și aspecte care țin de activitatea comisiei noastre. Sunt lucruri destul de grave spuse de el, nu știu dacă se vor proba. Pe de o parte ne-a dat exemplu o situație în care în cazul domniei sale la SRI s-a aflat o notă care îl privea pe el absolut falsă dată de o persoană, procuror la o vreme, devenit om politic la o vreme. Această persoană a trimis o informație falsă către SRI, necesară la un moment dat serviciului, pentru a-și construi o părere despre domnul Ghiulbenghian", a afirmat președintele Comisiei parlamentare pentru controlul SRI, Claudiu Manda, la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că invitatul a prezentat trei cazuri despre care a spus că a făcut plângeri la DNA, cazuri în care se vorbește despre implicarea unor ofițeri SRI în deschiderea de dosare penale, cu scopul de a șantaja diferiți oameni politici.

"A mai prezentat trei cazuri de presiuni asupra Justiției, în sensul că are date despre persoane ce au făcut plângeri la DNA, le-a indicat, una dintre ele a depus și o adresă către comisia noastră în care solicită să fie audiată", a spus Manda.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Foarte interesante amănunte!

2 Așa o fi?

3 Un oficial al Pentagonului relatează despre o întâlnire fascinantă de șapte minute cu un OZN gigantic și „strălucitor”

4 Ce se întâmplă în Crimeea? / Rusia a juns să apeleze la „Prometeu”

5 VIDEO Șefa de pluton de la Patriot are 25 de ani!