FOCUS. 31 de scriitori americani îi cer lui Barack Obama sa-l graţieze pe Edward Snowden - VIDEO

FOCUS. 31 de scriitori americani îi cer lui Barack Obama sa-l graţieze pe Edward Snowden - VIDEO

Scrisoarea este semnată printre alţii de Joyce Carol Oates, Pulitzer în 1993 pentru "Black Water", Michael Cunningham, Pulitzer în 1999 cu "Orele", Michael Chabon, Pulitzer 2001, pentru "The amazing adventures of Kavalier & Clay".

Focus: 31 de scriitori americani îi cer lui Barack Obama sa-l graţieze pe Edward Snowden - VIDEO

Scriitorii observă tranşant diferenţa de opinii dintre generaţii. Snowden este văzut ca justiţiar de către membrii noii ordini informaţionale, ca trădător de către CIA, al cărui funcţionar a fost, şi ca un pirat fără limite de către oficialii mondiali.

"Conflictul care există între concepţiile diferite despre adevăr şi ceea ce este just şi legal este celebru în filosofie, dar infam în istorie. Asta descrie foarte bine situaţia dificilă în care s-a aflat Snowden când a fost pus în situaţii adesea ilegale de către guvernul american".

Situaţia lui Snowden, cetăţean al internetului, este însă incertă în realitate:

"Omul care şi-a riscat propria libertate pentru a furniza aceste informaţii publicului este exilat în Rusia şi se confruntă cu perspectiva de a se întoarce la el în ţară şi de a fi trădat în justiţie, şi dupa toate probabilităţile, încarcerat".

Scriitori cer graţierea lui Snowden. Preşedintelui în exerciţiu i se transmite că Sistemul trebuie să constate realitatea lui 2016, în care internetul înseamnă Libertate. SUA ar trebui să semnifice Libertate în continuare, deci să fie un stat care răspunde nevoilor prezentului.

"Acordând graţierea prezidenţială lui Snowden şi permiţându-i să revină liber în ţara pe care o iubeşte, administraţia dumneavoastră ar transmite un mesaj puternic pentru viitor. America ar rămâne ataşată responsabilităţilor sale democratice. Inovaţiile tehnologice vor trebui să se conformeze Constituţiei şi să-şi întărească drepturile pe care ea le conferă”.

Detalii privind scrisoarea, aici .

Snowden într-o intervenţie publică:

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Aproape interesant...

3 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Foarte interesante amănunte...